This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

– Den første konserten som ikke har blitt kansellert i år, sier Kvarterets nestleder Petter Solvi.

Det har vært vanskelig å opprettholde et aktivt konsertliv i pandemien. Nedstengingen har hatt stor påvirkning på konsertdrift.

– Det har gått greit å være band nå i pandemien, men det som har vært kjipt har vært å ikke kunne spille konserter, sier Verdensrommet-vokalist Andreas Høvset.

Å arrangere koronavennlige konserter byr på flere utfordringer. Nestleder Solvi forteller om de økonomiske konsekvensene.

– Det som er vanskelig med å holde disse arrangementene gående er at vi ikke kan ha så mange mennesker som vi gjerne skulle likt. Da blir det jo litt dyrere for oss å holde konsert, så vi går litt i minus.

For musikkglade studenter har mangelen på konserter betydd en hverdag med lite kulturelt innslag.

– Jeg synes det er bra at Kvarteret jobber for å holde konserter i pandemien. Uten konserter blir det lite kulturelt input på befolkningen, sier student Carmen Bjørg Gòmez Svanes.

Sammen med to venninner var hun i publikum da Verdensrommet inntok scenen på fredag. De tre jentene er alle enige om at det pandemipregede konsertlivet har påvirket musikken de hører på.

– Konserter er egentlig en grunn til å oppdage ny musikk, så det har blitt litt til at jeg har hørt på mye av det samme i pandemien, sier student Tale Solheim Rommetveit.

 

 

Kommentarer