This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Den siste tiden har det vært mange forskjellige korona-tiltak og forholde seg til. Regjeringen har blant annet bedt folk om å unngå unødvendige innenlandsreiser i påsken. For studenter i Bergen har det vært vanskelig å vite hvilke råd de skal følge og om de kan reise hjem til familien i påsken.

– Jeg gleder meg til å reise hjem, det blir deilig å få litt avkobling og å se familien igjen, sier UiB-studenten Karen Mathea Ulvund Solstad, og legger til at hun føler det er forsvarlig å reise hjem så lenge hun tester seg før og etter reisen og tar gode forhåndsregler.

UiB-studenten Sven Storelv velger derimot å ikke reise hjem.

– Da anbefalingene om at så få studenter som mulig skulle reise hjem fant jeg ut at jeg som ikke har så stort behov for å reise hjem ble her i Bergen, sier Storelv.

Frode Forland, fagdirektør i FHI, forteller at det er greit at de som trenger det reiser hjem, men at det må tas gode forhåndsregler og at man bør være ekstra forsiktig den første tiden.

Han presiserer også at når man reiser så gjelder alltid de strengeste tiltakene.

– Hvis man for eksempel kommer fra Oslo hvor det er strengere regime enn i andre kommuner, så tar du med deg Oslo regimet dit du reiser, og hvis du kommer til et område med hardere tiltak må du selvsagt følge de, avslutter Forland.

Kommentarer