This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Studentrådet fra Fagskolen i Hordaland valgte i år å arrangere et LAN, hvor eneste kriteriet for å delta er at man er student. Responsen på begivenheten har vært stor, og allerede på fredag var det mange som både fulgte Twitch-streamen og deltok i konkurransene.

Studenter og gaming

Lederen for studentrådet, Tom Alexander Østensen, forteller at inspirasjon fra tidligere LAN samt studentenes egne interesser har ført til opprettelsen av dette arrangementet.

– Grunnet covid-19 så vi etter noe vi kunne gjøre for våre studenter. Vi så at vi hadde en en del som drev med gaming innad i fagskolen, så da tenkte vi at vi kunne arrangere dette her. En del av oss som arrangerer dette her har også vært på LAN tidligere, forteller Østensen.

Fagskolen i Hordaland er en institusjon som tilbyr høyere utdanning til de som har fagbrev. Skolen kommunalt drevet, og tilbyr videre utdanning av yrkesfag. Et eksempel som Østensen nevner, er studiet av klassisk bygningshåndverk og restaurering, hvor man lærer å restaurere gamle bygg, som Bryggen i Bergen.

Discord og Twitch

Arrangørene Østensen og Petter Reistad styrer LAN-et gjennom Twitch-kanalen til FiH og Discord-gruppen de har opprettet for å organisere konkurransene. I hovedsak foregår informasjonsflyten på Discord, og konkurransene streames for alle gjennom Twitch.

Paintkonkurranse

Østensen nevner også ta de har et tilbud for de studentene som ikke spiller spill. Dette er inspirert av en konkurranse Østensen har opplevd på tidligere LAN.

– Vi pleide å gjøre dette på LAN da jeg var yngre, sier Østensen.

 

 

 

 

 

Kommentarer