This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Vi har deltatt på workshopen Planteprat, hvor student og planteentusiast Silje Fossdal har lært oss om vedlikehold av planter i hjemmet.

– Jeg syns planter øker livsgleden i hverdagen. Da har man noe å ta seg av, og en veldig enkel hobby å drive med når det passer, forteller Fossdal.

Hennes interesse for planter begynte som en interiørinteresse. Studenten skaffet seg planter først og fremst for å få det fint i kollektivet, men interessen for å holde plantene i live vokste med tiden.

Etter koronautbruddet har planteinteressen eksplodert hos det norske folk. Dette gjelder også studentene i Bergen, men det er ikke alltid like lett å finne tid til å opprettholde plantehobbyen.

Fossdal har flere råd å gi til studenter med en hektisk hverdag som ønsker å realisere planteinteressen.

– Skaff enkle planter! Start med dem som ikke trenger å vannes så ofte. Kjøp perler med næring som du kan ha i jorden – da trenger du ikke å tenke på plantene mer enn en gang i året.

Workshopen Planteprat har lært oss at det er fullt mulig å opprettholde en plantehobby, selv som student. Enten det er for å dyrke mat, øke livsgleden eller få det fint i studenthybelen, er planter et sunt tilskudd i hverdagen.

Kommentarer