This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Hovedtrener Ole-Bjørn Tuftedal ved BSI Karate er veldig fornøyd med det. 

– Vi er glad for det, da fysisk kontakt er veldig viktig for hva vi skal gjøre på trening. Først ble alt helt stengt, det førte til at man ikke kunne trene på hva teknikkene egentlig betyr. Teknikkene krever forståelse på avstand og reaksjon. Men når du må opprettholde avstand får du ikke øvd på noe av det. Fordelen er derimot at vi har fått øvd mye mer på detaljer i den tekniske kvaliteten.

Tuftedal er stilarts-overhode og er den høyeste graderte instruktøren i Europa innen stilarten. Han har praktisert karate i mange år, og besøker den japanske øya Okinawa årlig hvor han trener med mesterne. Det viktigste han har lært, og viderefører til sine elever er respekt for livet og medmenneskelighet. Det er derfor elementært å belyse at deres karate-stil skiller seg ut fra andre karate-stiler representert i Norge. BSI Karates hovedfokus ligger i å praktisere teknikker som er nyttige for selvforsvar. Hvor derav metoder vist i denne saken ikke anbefales å gjøre hjemme alene, da dette kreves profesjonelt tilsyn. 

Smittevern og tiltak

Steinar Timenes, leder ved BSI, forklarer at stadig nye smittevernstiltak skaper både nye og gamle retningslinjer å forholde seg til.

– Det er jo den vanlige en-metersregelen som gjelder for alle undergruppene, unntatt de som har fått fritak fra og mandags gjeldende retningslinjer. Desinfeksjon tar sted både før, under og etter treninger i tillegg til å vaske utstyret ofte. Samtidig er det også bare en som har lov til å ta på utstyret, treneren har ansvaret for det. Studentlag skal og forlate sal eller treningsfelt 5 minutter før slutt, for å unngå at store grupper støter på hverandre etter trening. Til slutt har vi smittevernsplaner klar, med telefonnummer og navn slik at vi hele tiden har kontroll over hvem som er på trening, noe som gjør evt sporing lettere. 

Hovedtrener Tuftedal utdyper:

– Smittevernstiltakene hos oss innebærer blant annet at de som er under 26 kan ta på hverandre under trening, i motsetning til de som er eldre hvor dette ikke er tillatt. Trener og instruktør har lov til kontakt for kan vise ting, men ikke delta. Det aller viktigste er at hvis folk føler seg på noen måte syke, så skal de holde seg hjemme. 

Utfordringer og løsninger 

Timenes åpner opp om at ikke alt har gått som planlagt. Korona-situasjonen har skapt utfordringer for samtlige undergrupper i BSI.

– Det har oppstått klinsj. Uib hadde tidligere lyst å stenge studentsenterets idrettshall. Det var veldig trist da vi hadde lyst til åpne opp og starte for nye og gamle studenter. Så vi kom beklageligvis i klinsj da både eksamen og idretten skulle være forsvarlig, men vi greide heldigvis med god dialog å komme til en løsning.

Kommentarer