This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Mandag 25. mars 2019 var det klart for valgvake på Det Akademiske Kvarter. Representanter og støttespillere samlet seg på Kvarteret. Mange av studentpolitikerne hadde vært gjennom en intens valguke og var klare for å feire valgresultatet.

Årets vinnere

Årets representanter ved universitetstyret er Gard Aasmund Skulstad Johanson og Lise Carlsen. Ingen av representantene kom inn i universitetstyret med den de gikk til valg sammen med. Dette setter ikke en stopper for å innfri valgløftene.

– I utgangspunktet skal vi kjempe for et grønnere og mer klimavennlig og fremtidsrettet UiB, sier Skulstad Johanson.

– Vi må bygge videre på alle de fantastiske menneskene jeg har møtt i Studentparlamentet. Så jo flere vi har i ryggen, jo lettere blir det å legge press på de med makten, sier Carlsen.

Venstrealliansen vant i år også

Venstrealliansen vinner valget med 26 prosent og får dermed seks mandater i studentparlamentet. For å vinne valget neste år sier venstrealliansen dette:

– Så skal vi fortsette og møte studentene. Sørge for at Venstrealliansen har bakkekontakt, sier venstrealliansen sin andrekandidat Maika Marie Godal Dam.

Dårligere oppslutningen enn i fjor.

– Vi gikk ganske hardt ut og sa 25% eller ingenting. Vi fikk jo 19 %, sier leder for valgstyret Eira Garrido.

Det var 18,98% som stemte ved valget til studentparlamentet i år. Dette er en nedgang fra i fjor og forfjor. Ved valget av representanter til universitetstyret var det 16,87% som stemte på kvinner og 15,88% som stemte på menn. Til sammenligning var det 10,44% som stemte ved valget av studenttinget til Høgskolen på Vestlandet.

 

Kommentarer