Fleksibel dipp

Hummus blir som regel brukt til å dyppe grønnsaker eller pitabrød i, men kan lett gjøres om til et godt og næringsrikt måltid som passer når som helst på dagen. Den kan smøres på brødskiven eller knekkebrødet, og er fantastisk til salater. For en god middag kan du servere hummusen med stekt egg, kjøtt eller kylling. Hvis du vil holde retten både 100% plantebasert og glutenfri kan du panne steke grønnsaker som topping og unngå å servere med brød.

 

Studentvennlig

Tahini koster ca. 50,- på butikken, og prisen på olivenolje pleier å ligge rundt 30-70,-. Disse to ingrediensene er viktig for at hummus skal smake som den gjør. Det virker kanskje litt dyrt, men så lenge du oppbevarer tahini riktig så varer den ganske lenge. Olivenolje har mange bruksområder innen for matlagning, og er lurt å kjøpe uansett. Dermed trenger du bare å kjøpe inn kikerter på boks som koster rundt 8,- for å lage en stor porsjon med hummus. Det er mye som kan sløyfes inn når du lager hummus. Bruk det du har i kjøleskapet, og vær kreativ!

 

Kommentarer