This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Godt sted å profilsere seg

– Det er alltid surt å tape, men jeg har lagt det bak meg, sier Torbjørn Madsen. Før tapet nylig hadde han vunnet alle sine fem kamper. Hans to

siste kamper har vært i den afrikanske organisasjonen Extreme Fighting Championship (EFC). Der ser Madsen for seg at han kommer til å bli værende når han kommer tilbake.

– Jeg må nok ta en kamp for å vise meg frem igjen, og bevise min kvalitet, men det jeg har i sikte som mitt hovedmål er å få revansj, forteller han.

Han beskriver EFC sitt apparat som profesjonelt. Da Madsen havnet på sykehus var for eksempel forsikringen allerede ordnet med. 29-åringen mener også at infrastrukturen generelt i EFC er god. Derimot har organisasjonen litt å gå på når det gjelder fighterstallen.

– Dermed er de gjerne ivrig på å hente fightere fra Europa, forteller Madsen.

Han trives veldig godt i organisasjonen, og mener at for hans del så har det vært en fordel at han kan enkelt kan profilere seg der.

Ikke noe personlig

Madsen er nøye med å understreke at det ikke er noe personlig i ønsket om rematch mot Mzwandile Hlongwa. Tvert imot sier han at Hlongwa virker som en fin fyr, og at han liker måten Hlongwa representerer sporten.

Hlongwa fikk en del kritikk etter kampen for måtte han opptrådte på. Noen har kritisert at han fortsatte å slå selv om Madsen så ut til å være utslått. Andre har kritisert feiringen til Hlongwa, mens Madsen fortsatt ikke hadde kommet til hektene. Men Madsen forsvarer Hlongwa. Han forteller at de to har hatt kontakt med hverandre i etterkant, og at Hlongwa har vært veldig opptatt av hvordan det går med Madsen.

– Vi har sendt litt meldinger, og han har tatt kontakt flere ganger for å høre at alt går fint, sier han.

Madsen mener at Hlongwa bare gjorde jobben sin, ettersom det er dommerens, og ikke fighternes, rolle å stoppe kampen.

– Han var giret, og hadde mye adrenalin. Dommeren er lynkjapp til å stoppe kampen. Så dommeren gjør en god jobb og Hlongwa gjorde en god jobb. Alle gjør jobben sin, mener Madsen.

Ute på ubestemt tid

Etter kampen ble Madsen sendt rett til sykehus for sjekk, hvor det ble konstatert hjernerystelse. Detaljene av omfanget er enda ikke kjent, så hvor lenge Madsen blir borte vet han enda ikke. Men han regner med at det blir en lang stund. Madsen har aldri vært i tvil om at han vil tilbake, men før den tid venter en opptreningsperiode. Han forteller at han frem til nå har vært i den såkalte akuttfasen, hvor det er ekstremt strenge begrensninger omkring hva han får lov til. Men han forteller at den videre oppfølgingen på mange måter kan være vel så krevende. Han nevner slike ting som å finne ut hvem man kan få hjelp av, og å finne ut hvem det faktisk er lurt å lytte til.

– Jeg tror det hadde vært mye lettere hvis MMA hadde vært lovlig i Norge. Hadde jeg vært regnet som toppidrettsutøver så hadde jeg hatt mye bedre infrastruktur rundt meg til å håndtere disse tingene, sier Madsen.

Kommentarer