This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1779&feed=rss2

Midt i Strandgaten ligger Bergens nye escape room. Jeg har aldri prøvd dette før, men veldig spent ettersom jeg har hørt om konseptet tidligere.

Escape Hunt åpnet dørene sine første gang i Bangkok, 2013. Det har på kort tid utviklet seg til å bli populært for både vennegjenger, utdrikningslag og andre. Kunne vi klare å løse gåten på under 1 time? Vi ble møtt av gamemaster Heidi Stokka Berakvam som forklarte reglene for oss. Vi fikk en time til å løse oppgavene. I selve rommet ble vi møtt av mange hint som skulle hjelpe oss i å komme i frihet. Om vi satt fast kunne vi be om hint tre ganger.

 

Papirbit eller tall?

Vi var fire stykker som hadde tatt turen fra BSTVs lokaler. Med et tidspress ble det raskt mye energi i rommet. Oppgavene var utfordrende og selv med bare 4 stykker gikk vi lett oppi hverandre. Gåtene var vanskelige og selv med tips var det ikke alltid så lett å forstå hva vi skal komme frem til. Det er lett å føle seg dum når man ikke vet om man skal fokusere på en papirbit eller et tall.

Det er plass til opp til 5 spillere i hvert rom og god kommunikasjon og logisk tankegang er viktig for å løse gåtene i rommet. Et escape room minner veldig om de gamle pek-og-klikk spillene som var basert rundt samme konsept.

 

Stiv pris, men verdt opplevelsen

For en time med hjernetrim er prisen kanskje litt høy, men det er verdt å unne seg en tur for opplevelsen. Den timen man er der, er lyd, rekvisitter og gåter godt planlagt og gjennomført for å bygge en stemning i rommet, slik at Escape Hunt sitt escape room fortsetter å holde et høyt press på deltakerne.

 

Kommentarer