This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Hvert år holdes trolljegerprøven, et arrangement med opprinnelse fra Sandnes som nå har blitt veldig populært i Bergen. Årets løp tok sted 15. September ved fløien, og det var over 1200 deltakere i løpet. Her var det en god blanding av studenter, familier, erfarne løpere og løpere som aldri har vært borti slike løyper før. Det var en utfordring og en flott opplevelse for mange av de som deltok.

Sosialt arrangement

Under trolljegerprøven blir det lagt stor vekt på lagarbeid, og man kan hjelpe hverandre gjennom hindre man synes er vanskelige og tunge. Mange løper løpet alene, men er fortsatt med på å hjelpe andre i løypa om noen trenger hjelp. Arrangementet blir da sosialt for alle som deltar og en fin mulighet til å utvikle seg som person.

Stian Åserød som har vært med på trolljegerprøven før detok i årets løp, og han forteller oss litt om hvordan det gikk.

– Det er greit å motivere folk i løypa, og man prater og ler litt med de man møter på.

Problemer med markering av løypa

Mange av de som deltok i løpet slet med å finne veien i løypa, og endte opp med å løpe feil vei. Paal Refsland som er en av de mange arrangørene bak løpet forteller litt om situasjonen.

– Vi er veldig usikre på hva som kan ha skjedd. Det kan være smutthull, men vi har vært en runde rundt for å se hva det er for noe, men vi finner ikke helt ut av det.

Han trekker også frem at noen av deltakerne kan ha misforstått markeringene, som har ført til at andre deltakere har fulgt etter dem. Han synes det er leit at mange slet med å finne frem i løypa, og håper det blir bedre til neste år.

– Vi får bare kvalitetssikre det enda mere. Vi har folk som vi skal sende ut til slutt når alt er ferdig. De vet ikke hvor løypa går, så da kan vi se om de finner frem.

 

Kommentarer