This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1702&feed=rss2

Bjarte De Presno Borthen, eller DePresno, er en 21 år gammel artist fra Bergen.  Selv om planen egentlig ikke var å bli artist er det nå hverdagen til unggutten. Det hele startet med at DePresno sin fosterbror tok opp et lydklipp av at han spiller, og samme år fikk han i julegave  å spille inn en sang i studio sammen med en produsent. Derfra begynte ballen bare å rulle og i dag er han signert av Sony i Tyskland.

– Musikk var alltid en stor del av oppveksten min, forteller DePresno.

Fascinasjonen hans for musikk kom fra en musikalsk  far som spilte klassisk gitar for han allerede da han lå i magen. Han forteller at en rar blanding av bilmusikk med artister som Michael Jackson og Bob Marley har hatt mye å si for musikksmaken hans og formet den på godt og vondt.

Historien til navnet DePresno

 Artistnavnet hans DePresno er også mellomnavnet og betyr fra Presno på spansk. Det er en liten by i nord Spania. Navnet har nemlig en spennende bakhistorie.

– Tipptippoldefaren til min kom til Bergen for å kjøpe fisk og selge vin med familien, men han ble veldig sjøsyk, så han ble satt av i Bergen og så dro de videre. Også forliste båten, så han ble bare igjen i Bergen og han var sånn 14 år. Senere så giftet han seg med en pen norsk dame og senere ble jeg født, sier DePresno.

Siden første singelen, Forever, har han gitt ut sin første EP og vært med på Urørt. Han forteller at noe av det som dro karrièren hans var å være nominert.  Det å ha en radiokanal som kan gi muligheten og pushe det uten at man trenger management, mener DePresno er viktig.

Større variasjon i musikken

DePresno, som kanskje er mest kjent for rolige personlige låter har gitt ut nye singler i år med en mer upbeat tone. Han forteller at grunnen til at han i større grad har laget rolige sanger, er at han har lagd musikk som en slags terapi.

– Musikken min var stort sett terapi, men for sånn et år siden innså jeg at musikken er ikke bare trist. Det er også  fest, gøy og moro, og sånn endte jeg egentlig opp med å skrive Mr Big, forteller DePresno.

Sangen Mr Big ble laget på en skrivecamp og inspirasjonen kom fra Sex and the City. Sangen handler om karakterene Carrie og Mr Big, og deres forhold. Han ble imponert av serien og oppfordrer alle til å se den.

Album som neste steg

For tiden lager DePresno sitt første album. Målet er at det skal komme ut neste år. Videre sier han at han ikke vil rushe igjennom det fordi det er debutalbumet, og han ønsker at det skal bli bra og akkurat slik som han ser det for seg. Han røper at han forsøker å få med seg en feature på albumet, men vil ikke avsløre mer enn at personen er norsk.

Kommentarer