Etter fjorårets suksess gjentok Solheim Kjøtt «Pølseløpet» for andre år på rad. Et mosjonsløp for både store og små, hvor både start og mål var ved deres butikk i Solheimsgaten og gikk rundt Store Lungegårdsvannet. Vi var så heldig at vi fikk følge pølsens ferd fra kjøttstykker til nygrillet.
Erfaren Pølsemaker
Pølsemaker Tomas Mozer har jobbet hos Solheim Kjøtt i rundt femten år. Her lager han alt fra wienerpølser til reinsdyrpølser. I dag er det kundenes favoritt ostepølse som skal lages.
– For de fleste pølsene bruker vi 20 kilo svinekjøtt, 20 kilo oksekjøtt og 20 kilo med spekk, sier Mozer.
Kjøttet blir kvernet og lagt inn i en blender hvor alt kjøtt, vann, mel, krydder og i dette tilfellet ost blir mikset sammen til en kjøttfull miks. Deretter skal pølsene stappes inn i grisetarmer, røykes, kokes og kjøles ned.
Godt oppmøte
Da vi ankommer Solheimsgaten 25 på søndag så er det allerede lang kø ved påmeldingen.
– Nei, jeg mener det er rundt 200 stykker som er påmeldt. Så da blir det 200 pølser på grillen også, sier pølsemaker Mozer.
Deltagere fra alle aldersgrupper var å se i løypa. Peter Johannesen sto klar ved start.
– Jeg gleder meg til både løp og pølse, men mest til løpet!