Fra 1. til 3. september arrangerte Matarena til den årlige matfestivalen på Koengen. Bergen Matfestival er Norges største lokalmatfestval. Her er det samlet rundt 100 utstillere samt 5 UNESCO gastronomi byer fra hele verden. Her hadde man mulighet til å gi smaksløkene noen nye impulser og kanskje finne deg en ny favoritt rett.
– Dette er vel 16. eller 17. året hvor Matfestivalen arrangeres og det virker som at det er en stor suksess i år også. Prosjektleder Ingerid Wembstad.
Flere og flere unge
Wembstad har opplevd en økning av unge personer og studenter som deltar på Matfestivalen
– Vi ser en økning i unge og studenter som møter opp. Det virker som de er opptatt av god mat og bra råvarer.
Inne på festivalområdet var det flere studenter, en av dem var Ida Arnesen
– Ja jeg har nettopp kommet inn, men jeg har sett mye spennende jeg har lyst til å smake på!
Verdt pengene
Prisen for festivalpass lå i år på 100 kr. Med det fikk du et bånd og kunne gå fritt inne på festivalområdet. Studenter vil som regel prøve å få så mye som mulig for pengene. Wembstad mener at du kan får mye for en veldig liten pris
– Alle UNESCO standene deler ut gratis smaksprøver, og i tillegg til det så er det mange av de andre bodene som deler ut gratis smaksprøver. I restaurantteltet så har de beste restaurantene i byen samlet seg hvor du kan få en god rett til under hundrelappen.