This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Organtransplantasjon fra én person er en prosedyre som potensielt kan redde 8 menneskeliv. Mange tusen helseprofesjonelle verden over jobber til daglig med ulike donorlister, for å utføre prosedyren som ofte kan være siste utvei til å redde et liv.

– Det er slik at de som trenger det absolutt mest, og de som passer best, fordi det må være en match her, de får organet først, sier informasjonssjef Aleksander Sekowski i Stiftelsen Organdonasjon. Organisasjonen ble stiftet i 1997, og har siden da hatt som oppgave å spre informasjon og skape oppmerksomhet rundt organdonasjon.

– Systemet i Norge er veldig enkelt. Alt man trenger å gjøre for å bli organdonor er å si ifra til sin familie at man er organdonor. Eventuelt kan man fylle det ut på appen “Donorkort”.

Har organdonasjon som kampsak

Stiftelsen Organdonasjon samarbeidet i høst med studentorganisasjonen Quak! under fadderuken i Trondheim. Quak! var ute etter å støtte en god sak, og valgte da å ha organdonasjon som sin kampsak.

– Vi valgte Stiftelsen Organdonasjon til vårt veldedige formål fordi altfor få unge mennesker har tatt stilling til temaet organdonasjon, sier Erik Størdal, leder i Quak! i en e-post til Bergen Student-TV.

– Dette er noe vi står veldig sterkt for, og ønsket derfor å gjøre plass til veldedighetsløpet som en egen dag i programmet vårt for fadderuka […] Det eneste bidraget vi ønsket fra studentene var 20 kr i deltageravgift, med mulighet til å donere så mye de ville over dette, samt skrive under på ja/nei.

 

Kommentarer