This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4850&feed=rss2

På en normal dag kan en student bruke mobilen opptil 200 ganger. Det betyr at mobilen fort kan ta overhånd når man egentlig burde fokusert på skolen. Som en løsning har appen Hold blitt lagd for at du skal bruke mobilen mindre. Klarer du det lenge nok kan du vinne ulike belønninger.

På en forelesning som er i overkant tørr kan det fort bli enkelt å ty til mobilen. Når du skrur på appen teller den hvor mange minutter du ikke bruker mobilen. For hvert tyvende minutt tjener du deg ett poeng. Når du har samlet nok poeng har du råd til cola, yoghurt og flaxlodd.

Laget av studenter

Lene Engevik Bukholm er ambassadør for appen på Universitetet i Bergen. Hun er selv en aktiv bruker og har det siste året tjent over 1700 poeng på appen. Hun forteller at det nå er lettere å fokusere på skolen når hun vet appen står på.

– Appen ble lagd av tre masterstudenter fra København som selv oppdaget hvor vanskelig det var å konsentrere seg når mobilen hele tiden var i nærheten, forteller Bukholm.

Hun forteller videre at det i dag er 85.000 brukere i Norge, og at grunnleggerne har planer om å ekspandere til Sverige. De skal også lage en familieversjon som det kommer flere detaljer om senere.

Har et par problemer

Den siste uken har jeg selv prøvd appen og lært meg om hvordan den fungerer. Den registrer når du er på skolen og kan kun brukes på skolens område. Jeg har selv prøvd å bruke den hjemme og da fungerer den ikke. For meg ble det lettere å følge med på forelesning når mobilen ikke lenger kunne brukes.

Selv om appen fungerer greit, har den et par problemer. Den trekker en god del strøm når den er på, noe som kan forventes, men den trekker også strøm når den ikke brukes. Det er heller ikke alltid at den registrerer at du er på skolen. Det siste problemet jeg vil trekke frem er at om man bruker mobilen når det har gått 19 minutt, så forsvinner disse minuttene.

Uansett om den har et par problemer vil jeg allikevel anbefale appen til andre studenter. Den hjelper på konsentrasjonen da man ikke lenger kan bruke mobilen.

Kommentarer