This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1702&feed=rss2

Jan-Henrik Børslid er et kjent fjes for de fleste. Han er programleder for TV 2s Premier League-sendinger. Han er lidenskapelig opptatt av fotball og ser aldri på klokken når han er på jobb. BSTV fulgte ham gjennom en hel jobbdag.

Han bor kun tre minutter unna TV 2-huset på Nøstet, og på vei til jobb får han en spesiell følelse.

– Da får jeg meg en liten tur gjennom Bergen-smauene, og alltid på vei ned til jobb, når jeg går ned gjennom et spesielt smau, da kjenner jeg på følelsen av at«nå gleder jeg meg». Jeg får den riktige stemningen, og da gleder jeg meg til en 12 timer lang arbeidsdag, forklarer Børslid.

Jobben hans er krevende, og den tar mye tid. Familien og vennene hans forstår at det er en jobb som krever mye, og det betyr at man ikke får vært med på alt som skjer utenom jobb. Familieselskaper er ofte lagt til helg, og da sitter han i studio. Han poengterer riktignok at han får tatt det igjen på andre måter, og dermed er det uproblematisk.

– Jeg føler at folk forstår meg, og setter pris på at jeg får muligheten til å holde på med noe som jeg liker så godt som jeg gjør, poengterer han.

Barndomshistorie

Han synes det er vanskelig å forklare hvordan interessen hans for fotball oppsto, men han har blitt fortalt av sin mor at den startet rimelig tidlig.

– Min mor fortalte meg at med en gang jeg kunne stå på beina, hvis det var en ballong eller en ball i nærheten, så begynte jeg å sparke etter den. Jeg har lov å tro at jeg har en innebygd interesse for fotball. Jeg har alltid spilt fotball så lenge jeg kan huske, og så lenge jeg ikke kan huske ifølge min mor, sier bergenseren.

Med fotball som studie

Børslid har drevet med fotball hele livet sitt, og har ofret mye for å lære seg fotball på det nivået han kan, og føler at han har«utdannet» seg innenfor fotball siden han var ganske ung. Han forteller at han har spilt organisert fotball fra han var 6 år til 34 år, og han har også drevet en fotballklubb i mange år. Trenerutdannelser og lederutdannelser innenfor sport har også blitt prioritert på veien, og han har også lært mye siden han kom til TV 2.

– Jeg har gått skole og studert en del også, men samtidig føler jeg at fotballen har vært utdannelsen min. Det jeg virkelig har brent for, og hatt lidenskap for. Sånn sett så ligger det nok en del offer bak det ja, sier han med et smil.

Musikk: Bensound.com

Kommentarer