This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4850&feed=rss2

I andre episode av Javasnutt sjekker vi ut appen Jyb, som hadde lansering i september i år. Tanken bak appen er å komme seg bort fra den langsomme og krevende prosessen med å søke jobb, samt gjøre det enklere for bedrifter å komme i kontakt med potensielle kandidater.

Måten appen fungerer på er at man oppretter en profil hvor man legger inn info som utdanning, erfaring, interesser og legger til et bilde. Og så begynner man å kikke på bedriftsprofiler ved å sveipe, eller svare «ja» eller «nei», alt ettersom bedriften ser lovende ut eller ikke, akkurat som på Tinder.

Personene på bedriftssiden gjør det samme – om det er felles interesse så blir det en match, og oppstår det søt musikk i den påfølgende chattingen så er det fort at man havner på et jobb-intervju.

 

Nye muligheter

Vi snakket med Dennis Stokseth i Freska, et selskap som tilbyr hjemmerengjøring, som tar i bruk appen på jakt etter interessante mennesker som kan ha potensiale til å komme og jobbe for ham, primært som selgere og innen markedsføring.

– Vi ser på nye muligheter. Verden forandrer seg, og da ser vi etter de unge og fremtidige hodene som kan være med å utvikle vår bedrift.

Han tok og opp den naturlige sammenligningen med Tinder.

– Man ser ikke etter de som er 10 av 10 utseendemessig, men man ser etter noen som ser seriøs og troverdig ut. Det er viktig å presentere seg selv på en skikkelig måte om man skal konkurrere i dagens jobbmarked.

 

Mest positive og litt negative

Vi snakket også med studenter om hvilke tanker de hadde om den nye appen.

– En av de største barrierene for å søke jobb i dag er det at man må sette seg ned å ta og skrive CV, sende den inn, og så vente på svar. Jyb virker som en mye enklere løsning enn de vanlige søkeveiene, sier Halvor Dahl Reisæter.

Det var også noen som kom med litt mer kritisk innspill

– Hvis man har et utseende som arbeidsgiver tenker ikke passer inn, så er det kjipt å bli dømt på grunn av det, før man får noen til å se på CV-en sin, sier Hayley Sarah Nicole Viken.

Appen er slående lik Tinder, som også er meningen. I dagens samfunn hvor vi forventer at all kommunikasjon skal foregå kjapt og enkelt kommer Jyb som et friskt pust i forhold til de treige og etablerte måtene å lete etter jobb på. Det er fortsatt ikke så mange bedrifter som har tatt i bruk appen, spesielt i Bergen, og følgelig så er jobbutvalget ikke det største ennå.  Men ut i fra de vi snakket med så var det absolutt mest positive ting de hadde å si om Jyb, og fremtidsmulighetene for å gjøre jobbsøking til et mindre ubehag.

Det kan fort bli for mye fokus på bildet og førsteinntrykket, og i den sterkt visuelle verden vi lever så er det kanskje ikke den appen vi trenger, men den vi fortjener.

 

Musikk:
Bensound.com
http://www.bensound.com/royalty-free-music

 

Kommentarer