This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Nille Horgen er en av kunstnerne bak Myte Illustrations. Hun vil normalisere barns forhold til homofili og skeive familier med kunst og eventyr. En av galleriets bestselgere er et bilde av et slags dørskilt hvor det står «homo sweet homo».

— Det er et humoristisk bilde, og det liker jeg veldig godt, for der er ikke homo et skjellsord, men heller noe gøy og koselig, sier Horgen.

Myte Illustrations åpnet offisielt i oktober i år med lanseringsfest og nytt navn, men Nille Horgen har jobbet i galleriet siden februar. Hun driver Myte Illustrations sammen med to andre kunstnere. Alle tre har hver sin stil, men kunsten deres har spesielt én ting til felles: Eventyr.

— I tillegg til eventyr, fokuserer jeg på LHBT-familier og deres kjærlighet i mine bilder.

 

Nostalgi og kjærlighet

Horgen har jobbet mye med barn tidligere, både i SFO og i barnehage og mener at dette kan være en av grunnene til det eventyrlige preget i kunsten.

— Jeg er i alle fall veldig preget av det barnevennlige, og det barnlige, fargene, ærligheten og gleden som barn gir. Det er nok noe jeg verdsetter veldig i meg selv, forteller Horgen.

— I tillegg er jeg preget av det nostalgiske, jeg tenker tilbake og finner nå et ønske om å portrettere den fine og trygge barndommen min. Den kjærligheten som jeg har fått lov til å lære meg hjemme er altså veldig boende i meg, fortsetter hun.

Ideen til å lage LHBT-kunst fikk Horgen da hun bodde i Amsterdam sammen med kona.

— Vi var inne på en butikk hvor jeg fikk øye på noe porselenspynt. Det var to jenter som kysset. Jeg tenkte med en gang at den måtte vi bare ha. Men det var jo ikke egentlig den jeg ville ha, det var det den representerte, og jeg er jo illustratør, så det var sånn jeg fant ut at jeg heller kunne lage LHBT-kunst selv.

 

Blod på tann etter barnebokkurs 

Horgen har utdannelse innen visuell kunst, i hovedsak maling og mer tradisjonell kunst, men hadde barnebokkurs i forbindelse med utdanningen.

— Etter det kurset fikk blod på tann, og fikk veldig lyst til å fortsette å lage barnebøker. I tillegg så mente læreren min at jeg var flinkere til å tegne, og at dette var noe jeg virkelig burde prøve meg på.

 

Kommentarer