This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Tidligere UiB-student Kristina Daveronis vant BIFF sin første prisutdeling for beste studentkortfilm. To av hennes kortfilmer var nominert, men det var «Her er Ella» som stakk av med prisen.

Sterk konkurranse blant årets nominerte

Under årets BIFF ble det for første gang delt ut en pris til studenter, hvor de nominerte kortfilmene ble valgt ut av en forhåndsjury som så igjennom alle de forskjellige studentproduksjonene.

En av forhåndsjurymedlemmene var Maria Dalland Larsen, som presiserte at de prøver å få med så mange filmer som mulig og var svært fornøyd med årets utvalg. Hun synes også det var spennende å ha med filmer fra flere filmstudier.

Dalland Larsen var veldig imponert over «Her er Ella» og var fornøyd med vinneren.

– Jeg synes hun var kjempeflink! Veldig godt laget film.

Imponert over kortfilmene fra studentene

Filmkonsulent ved Vestnorsk filmsenter Lars Skorpen var imponert over flere av studentkortfilmene, og presiserte at nivået på årets filmer var veldig høyt.

– En kan se at det er lagt enormt mye arbeid ned i filmene som var nominert.

Skorpen begrunner at Daveronis vant årets pris var på grunn av flere faktorer, men mente at den i hovedsak var en film som klarte å formidle historien på en god og presis måte.

– Det er en film som ikke gapte over mer enn det den prøver å fortelle.

Skorpen sier også at han håper årets nominerte fortsetter å lage film fremover.

– Jeg håper flere av disse kommer til å plage meg fremover, legger han til med et smil.

Klar for å lage flere filmer

En tydelig preget og smilende Daveronis tok i mot prisen foran en jublende publikum. Selv klarte hun ikke si stort når hun sto på scenen, men humøret var det ikke noe å si på.

– Jeg er bare så utrolig glad og takknemlig! sier hun med et stort smil.

Hun forteller at idéen for filmen kom fra utrykket «å møte veggen». Kortfilmen handler om Ella som ikke tørr å gå ut døren og mister kontakten med verden utenfor, noe som resulterer i at hennes verste mareritt kommer inn i leiligheten og hun får et psykisk sammenbrudd.

Daveronis sine planer videre er det ikke stor tvil om og hun presiserer hvor mye hun likte å prosessen med å lage film.

– Jeg vil prøve å lage flere kortfilmer. Det er bare så utrolig gøy. Jeg har noen idéer men ingen konkrete nok til å satse på enda.

Men først skulle hun senke skuldrene og feire litt ekstra.

Kommentarer