This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I over et år har de jobbet med fargespill, og forrige mandag samlet seksti musikere fra Kringkastingsorkesteret og hundre aktører fra 35 land seg sammen på scenen for å skape et heftig show for publikum.

– Fargespill er et multietnisk barne- og ungdomsprosjekt basert på musikk og dans. Vi har holdt på med dette i tolv år, og det blir bare sterkere og sterkere for hvert år, sier Ole Hamre, kunstnerisk leder for Fargespill .

Videre forteller Hamre at Fargespill handler mye om møtet mellom forskjeller, og hvor viktig det er å møte noen som kan og vet noe du selv ikke kan, at alle bringer med seg noe de har og så setter de det sammen til et felles uttrykk.

– Det er litt sånn vi føler om fargespill og KORK, det som skal til for å skaffe kraftfulle sceniske uttrykk er to ting; uttrykkskraft og profesjonalitet. Uttrykkskraften har ungdommene i massevis og profesjonaliteten har KORK. Og møtet mellom de to er dét publikum skal få oppleve på scenen.

Hanna er fra Uganda og er en av de hundre som synger og danser. Hun syntes det er gøy å være på scenen med så mye farger og energi.

– Jeg sitter bak scenen etter hver forestilling og tenker på alt vi har gjort, det er ingenting negativt, det er helt magisk, sier hun energisk.

Hanna forteller at hun sitter igjen med gode minner fra fellesøvelsene de har hatt hver uke, og at det har både vært gode diskusjoner og muligheter for norsklæring.

– Fargespill er så mye mer en bare sang og dans, når vi er sammen er vi én person. Fellesskapet er veldig viktig.

Hanna har vært med i tre år og har ingen planer om å slutte.

– Ingen har lyst å slutte her, vi vil holde på til vi er 50, avslutter hun smilende.

Kommentarer