This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Minst en gang i semesteret arrangerer Studentradioen i Bergen livesendingen Kulturelle toner på Chagall. På torsdag var det duket for sesongens siste sending, og programledere, kunstnere og artister fant plass på scenen foran et entusiastisk publikum.

Kulturelle toner er en sammensmelting av studentradio-programmene Trigger og Skumma kultur, og på torsdag var tre kunstnere kommet for å samtale om sitt virke, og artister fra forskjellige stilarter var invitert til å spille mellom intervjuene.

Ina Hilton er programsjef for Skumma kultur på SRIB, og forteller at de ønsker å gjøre noe kjekt for studenter og arrangerer Kulturelle toner for å hjelpe artister og kunstnere samtidig som de promoterer Studentradioen.

– Det er mange dyktige artister der ute, og dette er en måte for dem å vise seg frem på, sier Hilton.

Gode rytmer
Nicolas Pablo Muños i bandet boy Pablo kan bekrefte dette. Han har akkurat gitt ut singelen Flowers, og sier at det er helt topp og bli invitert til å vise frem musikken, for det han mener er hans målgruppe.

– Jeg ble kjempeglad da jeg ble invitert til å spille her i dag, det er jo dette jeg vil holde på med.

Publikum kunne danse og vrikke seg etter både bambusfløyte, taba og cajon fra bandet 9 grader nord, og Sweet Fuzz som spilte rock med en groovy twist.

Bra for studenter
Blandt gjestene kunne man blandt annet høre Gunnvor Rasmussen i samtale med programleder Samantha Hatten og Kristian Tvedt om hennes liv som illustratør, og hvordan det er å være kremmer på Bryggen i Bergen.

En annen blandt gjestene, poet og forfatter Henning H. Bergsvåg mener kulturelle toner er en fin ting for studenter, og syntes det var fint å kunne stille opp.

– Til og med meg som er så distre kan bli dikter, jeg ønsker at alle skal skjønne at hvis de ønsker det kan alle bli diktere, mener Bergsvåg.

Kommentarer