This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Retro og antikk er ikke bare for de eldre, yngre tar også initiativ til å utforske det som var trendy for mange år siden. Men det er ikke bare trend og utseende, det er også ett blikk inn i fortiden.

Samlekulturen burde opprettholdes

Kanalbruket er en organisasjon som arrangerer retro-, antikk- og samlemesser over hele landet. Denne helgen var de tilbake i Bergen med et større utvalg av objekter og flere selgere enn før.

 Vi har massevis av møbler, porselen, kjøkkenutstyr, smykker og vinylplater. Og så har vi fått med oss litt flere postkortsamlere denne gangen, forteller Wenche Hellum.

Hellum er arrangør for Kanalbruket, og er selv engasjert i å opprettholde denne samlekulturen. Hun synes at det burde være et bedre kulturvesen til stede for å opprettholde det som er retro og antikk.

–  Jeg bor selv i gammelt hus og samler på eldre ting og synes det er veldig gøy, forteller hun.

Blir mer populært blant de yngre

Til tross for at mye av det som blir solgt er gammelt, er flere av de handlende fra den yngre garde. På messen var det alt fra tjueåringer til syttiåringer som lette etter eldre og unike gjenstander de kunne ta med seg hjem.

–  Det er mange som er godt voksne her, men vi ser at det øker med folk fra tjue år og oppover. Det er vi veldig glad for, forteller Hellum.

Det var tydelig da jeg gikk rundt på messen at selgerne var engasjerte og hadde mye å prate om når det ble vist interesse for noe de hadde. Det kan være forståelig at de blir ekstra engasjerte når den yngre garde viser interesse.

Et fenomen i konstant forandring

Retro er et fenomen som er i konstant forandring. Ting som var helt dagligdagse for bare ti år siden har nå fått betegnelsen retro.

Retro betegner det som er fra 15 til 50 år tilbake i tid, og som oftest blir uttrykket brukt i sammenheng med musikk, mote, interiør og grafisk design og kan virke som et friskt pust i trendene som pågår.

Kanskje man burde ta en tur i kjelleren eller loftet å se hva man finner, kanskje du sitter på en solid samling av objekter om det skulle være retro eller antikk.

Kommentarer