This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Hver høst i hele tretti år har Raftostiftelsen delt ut Raftoprisen til mennesker, organisasjoner og grupper som har kjempet for menneskerettigheter over hele verden. En viktig bidragsyter til denne utdelingen har vært Raftostiftelsens frivillige studentgruppe.

Tre kjerneoppgaver

Raftostiftelsen har tre kjerneoppgaver som består i å dele ut Raftoprisen, oppfølging av vinnere av prisen og i tillegg drive undervisning om menneskerettigheter, og det er særlig med utdelingen av prisen at studentgruppen er involvert.

– Studentgruppen er en viktig del av arbeidet med prisen hvert år, og de arrangerer store deler av Raftouken, Raftokonferansen og prisutdelingen i Grieghallen. Så studenten er kjempeviktig for Rafto, sier daglig leder i Raftostiftelsen Jostein Hole Kobbeltvedt.

BI-studenten og lederen for Raftos studentgruppe Jon Amador Mandujano, mener at en av de store fordelene for deres gruppe er at den er veldig variert.

– Vi søker studenter fra alle forskjellige studiesteder, noe som gjør at vi får en veldig variert gjeng. Dette fører til at det kommer mange forskjellige ideer og perspektiver på forskjellige ting, forteller Mandujano.

Tredve år

I år fyller Raftostiftelsen 30 år, og de har planer om å samle så mange tidligere mottakere av prisen som mulig i Bergen for å markere jubileet. Så langt har seksten bekreftet at de ønsker å komme til byen under Raftouken i høst. Utover dette kommer også jubileet til å bli markert på flere måter.

– Vi er veldig glad for å feire 30 år, og for studentgruppens del kommer vil til å arbeide som vanlig, men det kommer til å bli noen ekstra arrangement siden det er jubileum. Blant annet skal vi ha et arrangement på NHH og et samarbeid med BIFF, sier Manujano.

Nye frivillige

Torsdagens «Kick-off» markerte at arbeidet for den nye studentgruppen er i gang, og blant disse studentene var det flere som hadde sitt første møte med Raftostiftelsen. En av disse var jusstudenten Vegard Smievoll.

– I studentgruppen skal jeg være en del av informasjonsgruppen, det vil si at jeg og tre andre studenter skal fremme og lage blest rundt prisutdelingen!

Han avslutter med å fortelle hva han tror han kommer til å ta med seg videre fra vervet hos Raftostiftelsen.

– Jeg tror jeg får en praktisk kontakt med menneskerettigheter, og man får se hva juss og menneskerettigheter betyr for folk.

Kommentarer