This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Shopping for freedom er en del av For freedom aksjonen 2016 og inviterte i helgen til Second-hand shopping, hvor fine, pene brukte klær og tilbehør fra både privatpersoner og kjendiser kunne bli kjøpt for en billig pris. Og pengene gikk selvsagt til en god sak.

Aktiv mot menneskehandel

– Pengene vi samler inn i dag går dels til For Freedom-organisasjonen som jobber aktivt hele året mot menneskehandel og gir tilbud til ofre for menneskehandel i Bergen og omegn. Det går også til politisk arbeid som jobber mot det. I tillegg sender vi litt til India, så vi er med på å bidra globalt der hvor nøden oftest er størst, forteller eventleder Maren Sofie Algrøy.

For det er nemlig ikke shopping som skal stå i fokus denne helgen, men informasjon om hvordan vi med våre handle-valg kan bidra til mindre slaveri i verden.

Mer bevisst i hverdagen

35 millioner voksne og barn er slaver i verden i dag, også i Norge. De befinner seg i tvunget fysisk arbeid og prostitusjon. Leder for For Freedom-aksjonen, Benedicte Ekman, sier at de ønsker å vekke oppmerksomhet rundt temaet og mener at nordmenn er alt for dårlige til å tenke gjennom hva vi er med på å støtte når vi handler.

– De fleste går inn i en butikk og har en tanke om at de skal ha en t-shorte, de kjøper en t.shorte og går ut igjen, så tenker de ikke på hvem som produserte den eller hvilket forhold de jobber under.

Vi kan faktisk gjøre en forskjell, og derfor startet de denne aksjonen for å gjøre folk mer bevisste. Vi kan ved for eksempel å kjøpe mat, drikke og klesmerker som aktivt prøver å gjøre noe med produksjonen sin, bidra til en mer etisk og rettferdig verden. Det hjelper å kjøpe brukt også, da bidrar man til mindre produksjon.

– Vi ønsker ikke å bruke pekefinger, men ønsker å gi folk den informasjonen de trenger for å gjøre gode valg, avslutter Ekman.

 

Kommentarer