This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1702&feed=rss2

Med en lidenskap for mote, og en jobb på These Glory Days Concept Store, har Jens Martin Moland (21) nå funnet sitt kall. Den unge bergenseren har alltid hatt et kreativt tankesett, men har aldri funnet sin egen vei. Nå har han åpnet øynene sine, og det er tydelig motebildet han ser.

– Jeg har en drøm, eller en realitet om å gjøre mitt beste for å utforske hva moteindustrien har å by på, og jeg skal komme til et punkt der jeg får utøve meg selv på den måten jeg selv ønsker, forteller Jens.

På mange måter mener han at den norske kleskulturen ikke er egnet for de som ønsker å utforske motemiljøet til det ytterste. Stil handler like mye om ens egen personlighet som klærne man har på seg, og nordmenn er for trendbaserte, fortsetter han.

– Skinny jeans på ikke så skinny-personer ser ikke alltid like bra ut, ler han.

Alle kan følge en trend, men ikke alle kan ta seg like bra ut i den. Det er der den norske stilen mangler karakter. Han finner selv inspirasjon over landegrensene og hans eget stiluttrykk er en kombinasjon av italiensk form og asiatisk kreativitet.

Fem hvite t-skjorter

– Kjøp en svart en, anbefaler Jens.

Man må ikke ta det bokstavelig, men poenget kommer fra en norsk stil som ikke er særlig utfordrende. Det er mange som har et statisk forhold til klær og det er enklere å kjøpe fem hvite t-skjorte før man kjøper en svart en. Dette er noe Jens ser parallelt med at nordmenn er trendbevisste uten å være stilsikre. Å kle seg etter kroppsfasong er noe som bør prioriteres, og er første steg for å gi antrekket personlighet.

– Det er en trend, alle gjør det selv om det ser bra ut eller ikke. Så om man klarer å bryte ut av den har man nådd et mål i seg selv, forklarer han.

De fleste er ikke like interesserte i klesverden som han selv, men han tror det er mange som ikke tør å utforske sin egen stil og personlighet fordi de føler et press fra samfunnet.

Samfunnspresset 

Det er ikke til å feie under teppet at Jens har en særegen stil som lett legges merke til. Det at han kler seg slik han gjør har gitt ham både positiv og negativ oppmerksomhet. Dette tror han gjelder for alle som holder på med noe som bryter med det som er ansett som normalt.

– Med en gang man kler seg annerledes får man oppmerksomhet, og med en gang man gjør noe annerledes som mote, dans og musikk blir man lagt merke til, sier han.

Han anbefaler de fleste å ha en holdning som tilsier at du ikke bryr det om hva andre synes. Det har han lært at er den eneste måten man kan følge drømmen sin på. Mote har blitt livsstilen hans, og det er ingen tvil om at han skal fortsette å utforske området. Han er derimot usikker på om Norge er det rette stedet å gjøre det på.

– Det er på en måte mitt ønske at jeg får komme et sted der jeg kan utøve meg selv og føle på mine personlige sider og ta de ut i praksis, forteller han.

En inspirerende reise

Det kreative har alltid ulmet hos Jens, men han har ikke turt å slippe det fram. Dette var spesielt rettet mot den personlig stilen han ønsket å ha. Vendepunktet var da han reiste til Asia. Norge var og ville ikke bli det inspirerende motemekkaet Jens strebet etter.

– I Asia var jeg helt stressfri, jeg fikk lov å utøve andre sider av meg som jeg ikke før har hatt muligheten til. Der ble jeg introdusert til en ny moteverden, forklarer han.

Han poengterer at det å treffe to svenske jenter i Asia som hadde studert mote i Italia var en åpenbaring for ham. De reiste sammen og delte ulike perspektiver på personlighet og stil. Da var øynene åpnet for en helt ny verden, en verden han i tiden framover vil oppsøke.

– Jeg kommer definitivt til å flytte til utlandet, til en større inspirasjonskilde, avslutter han.

 

Kommentarer