This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Fra en pianolærer som hatet ham og en drøm om å bli rockestjerne til de fant hverandre i egen musikkDe franske brødrene Lucas (22) og Mikael (25) Roussel utgjør i dag indie og folkepopbandet Nations of the Soul.

Det bergensbasert bandet spilte fredag 12. februar releasekonsert på Hulen for sitt nylig utgitte debutalbum, men reisen dit har vært preget av to forskjellige personligheter som ble forent i deres eget musikalske uttrykk. Sangene deres handler om opplevelser fra hverdagen og hvordan de tolker ulike stemninger og situasjoner.

– Vi deler jo samme drøm, sier Lucas.

From France with love

De gitarspillende brødrene har fra tidlig oppvekst i Frankrike vært musikkinteresserte, men med et blikk på ulike artister og sjangre. Lucas startet å spille klassisk piano i en veldig ung alder, mens hans eldre bror hadde en drøm om å bli rockestjerne.

– Pianolæreren min hatet meg, ler Lucas.

Med en litt ulik musikalk oppvekst har de nå funnet en måte å forenes på i musikken. De henter inspirasjon fra ulike opplevelser og situasjoner, men setter det sammen til en stemning de kan dele på scenen. På scenen framstår de som bestevenner og som kjærlige brødre.

Fra de flyttet til Norge for snart ni år siden har de tatt ulike retninger. Yngstemann Lucas tok valget om å studere ved lærerhøyskolen, mens Mikael interesserer seg for mentale og kroppslige aktiviteter som pilates og yoga. På tross sine ulikheter har de likevel funnet et felles musikkinntrykk.

Det eneste som kan stoppe oss, er oss selv

Guttene er fortsatt unge og beskriver sin barnslige holdning som et argument for at de har kommet så langt.

– Vi er barnslige i den forstand at vi tenker at alt er mulig, forklarer Lucas.

Om temaet realisme, forklarer de at det som er realistisk og ikke, fullt og helt er avhengig av de grensene man selv setter seg. De sier med selvsikkerhet at om du står for det du holder på med er det ingenting som kan stoppe deg.

– Det er så mange som sier at man ikke skal tenke stort, fortsetter Mikael.

– De tenker kanskje ikke så stort, men vi gjør det, legger han til.

Bandet er viktigst

De har ikke støtt på mange utfordringer foreløpig, men noen småkrangler kan oppstå. Brødrene er veldig klare på at de ikke skal påvirke deres opptreden på scenen.

– Bandet er babyen vår og vi er moren og faren. Om foreldrene har et dårlig forhold skal det ikke gå utover barnet vårt, sier Lucas som en metafor på deres syn til musikken og deres private forhold.

Nå når de har tilbragt så mye tid sammen får de følelsen av å kun være én person og de oppfatter forholdet sitt som utelukkende positivt. Musikken forstås for de som en kunst som er mye større enn seg selv. Den fører vei, og i tiden framover skal fokuset ligge på deres karriere og forhåpentligvis kunne opptre utenlands. Mikael poengtere at de ønsker å reise til England, men de vet ikke noe sikkert.

Kommentarer