This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1702&feed=rss2

I en alder av 25 år er Rebekka Ljosland Bergens nye byråd for helse og omsorg. Hun er den yngste byråden noensinne. Bergenseren lever fra dag til dag, og ønsker å forandre verden.

Ljosland ble byråd for helse og omsorg fra 22.oktober 2015. Hun valgte å si ja til å være i byråd fordi hun ønsker å forandre.

– Jeg ønsker å gjøre tjenestene enda bedre for dem som trenger det aller mest, forteller hun.

Hun har vært politisk aktiv i partiet Kristelig Folkeparti, og har de siste fire årene sittet i bystyret. Her jobbet hun med alle typer saker innenfor kommunen, men nå får hun jobbe med det hun brenner mest for som byråd.

Permisjon fra utdanning

Ved siden av sitt engasjement for politikk har Ljosland samtidig fokusert på å ta utdanning.

– Da jeg var ferdig på videregående begynte jeg rett på sykepleierstudiet, og var ferdig i 2012, forteller hun

Siden den tid har Ljosland jobbet som sykepleier på Haraldsplass Diakonale sykehus. Det siste året har Ljosland holdt på med en master i kardiologi, som er spesialisering innenfor hjertemedisin.

– Jeg har nå søkt permisjon fra Høyskolen i Bergen, og satser på å forsette med det når jeg er ferdig i byrådet, meddeler hun.

Tidlig engasjement

Ljosland ser på den politiske reisen som har ført henne til der hun er idag som veldig spennende. Engasjementet hennes startet tidlig, og er tidligere leder for Kristelig Folkepartis Ungdom.

– Det har vært en veldig spennende reise å begynne med ungdomspolitikk, å være en hundre prosent idealist, og det å jobbe for å redde verden, forteller Ljosland.

For bergenseren var det enkelt å velge parti. Det handlet mye om at Kristelig Folkeparti bygger sin politikk på at alle mennesker er like mye verdt.

– Nettopp det at de legger nestekjærlighetsprinsippet i bunn. At det ikke er bare for meg og mitt, men og for de som ikke har det så bra rundt om i verden, utdyper Ljosland.

Hun engasjerer seg for å hjelpe de som trenger hjelp fra det offentlige og samfunnet aller mest. De rusavhengige, barnevernsbarna, og de eldre. Hennes engasjement for omsorg og helse er stort, men hun hadde tidlig et ønske om å forandre spesielt en ting.

– Det er ingen tvil at mye av mitt engasjement var å bekjempe fattigdom i den store verden, forteller hun.

En stor tillitserklæring

Ljosland syns det er en stor tillitserklæring at byrådsleder, Harald Schjelderup, har valgt et så ungt byråd som han har gjort.

– Jeg skal representere veldig mange i Bergen og hele befolkningen, men jeg representerer de  yngste noe som er veldig kjekt, forteller hun.

De fleste er under førti år, hvilket Ljosland syns er spennende. Hun tror at alder kan være med å bidra positivt.

– Det er gøy å satse på ungdom. Vi går jo inn i politikken med en stor idealisme, poengterer Ljosland.

I utgangspunktet kan en bli kastet ut hver dag når en er med i byråd. Det er en tittel som krever mye tillit, dermed jobber Ljosland i utgangspunktet fra dag til dag.

– Det er en fireårsperiode, slik at hvis alt går etter planen og jeg får jobbet med helse og omsorgspolitikk hver dag så skal jeg være her i fire år, meddeler Ljosland.

Kommentarer