This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

For Absence er ikke dansing bare en kunst eller sport, det er deres levebrød. De har satset alt for å komme dit de er i dag. Nå setter de i gang med en ny forestilling på den nasjonale scene, nemlig Norr – da gudene breaket.

Fysisk Kunst

Absence ble opprettet i 1999 av to tolv år gamle gutter på Sotra. Siden det har de nådd nye høyder, særlig gjennom tv-konseptene Norske talenter og Mitt dansecrew. I utgangspunktet er medlemmene breakere, men gjør nå mye mer enn bare å danse. De er nå klare for å bergta Bergen med en ny forestilling som heter Norr på Den Nasjonale Scene.

– Vi har begynt å fungere mer som skuespillere, og vi produserer jo også alt selv forklarer gründeren av Absence, Piero Issa.

Gruppen tror at grunnen til at de har holdt sammen i 15 år er at alle i gruppen er venner.

– Vi er jo ikke bare kollegaer, vi er først og fremst venner, vi fungerer som en familie smiler Piero.

Krevende yrke

Det å leve som fulltidsdanser er ikke en lett jobb. Det er ikke en ni til fire jobb. De tre siste månedene har de jobbet 12 timer nesten hver dag, og det er ikke uvanlig at de trener utenom arbeidsdagen. Nesten daglig får de besøk av manuell terapauter, ettersom den harde påkjenningen det er for kroppen og utføre stunts daglig.

– Jeg bristet tåen min 4 dager før premieren nå på lørdag, sist jeg bristet den sånn kunne jeg ikke gå på en uke, forteller Daniel mens han iser ned foten.

Å sette opp en forestilling er ikke gratis, så selv med en halv million kroner fra seieren i mitt dansecrew er det krevende å tjene inn pengene på forestillinger. To av medlemmene har også to høygravide koner som har termin rett rundt hjørnet.

Selv om det er et krevende yrke brenner alle medlemmene såpass for dansen at de alle syns kunsten er verdt både blod og svette.

Norr – da gudene breaket

Den nye forestillingen til breakerene heter Norr, og tar utganspunktet i Norønn mytologi. De har jobbet med stykket siden 2013 og gleder seg til å endelig fremføre stykket lørdag 7. november. De har også oversatt stykket til engelsk, og regner med å fremføre Norr i det store utland også.

– Vikinger og den norønne mytologien har blitt veldig populært verden over, og det er jo noe guddommelig med breaking flirer Perio.

 

 

Kommentarer