This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Folkets festspillscene inviterte til fortellerverksted på Litteraturhuset på onsdag. Dette var en av åtte kvelder hvor man kan lære å fortelle en historie og dele den med andre. Verkstedet tar for seg ulike emner hver gang, og denne kvelden var temaet drømmer.

Folkets festspillscene og Den Nationale Scene.
Folkets festspillscene og Den Nationale Scene skal samarbeide om å sette opp en forestilling. Dette er et todelt prosjekt, hvor første del av prosjektet omfatter dette fortellerverkstedet, mens den andre delen finner sted på våren, når de setter opp forestillingen.

– Fortellerverkstedet danner grunnlaget for forestillingen. Det vil si at vi ser etter tematikk, forskjellige typer historier, og vinklinger som de som kommer på forteller kveldene tar med seg. Og så prøver vi å ta utgangspunkt i det når vi lager forestillingen. Så det vi egentlig inviterer til er at folk kan komme hit, fortelle historier, snakke om ting de synes er viktig, og så håper vi å kunne lage en forestilling som er relevant og som engasjerer folk, sier arrangør Vibeke Flesland.

Det finnes mange måter å fortelle en god historie. Folkets festspillscene er ute etter mange forskjellige typer historiefortellere.

– En av de vi hadde med oss i fjor hadde Asperger syndrom. Han hadde veldig vanskelig med å uttrykke seg med ord, men han var kanskje en av de som uttrykket seg aller finest. Så hva som definerer en god historieforteller er varierende, konstanterer Flesland.

Dette er noe som passer for alle, enten du er ny i Bergen, student, om du ikke har noe erfaring med historiefortellinger eller om du er erfaren.

– Jeg vil gå så langt å si at det passer for alle. Vi ønsker å nå folk i forskjellige aldersgrupper, jeg tror dette passer godt for studenter. Vi har en egen kveld som heter Ny i Bergen. Den er for alle som en gang har vært ny i Bergen. Da kan man snakke litt om hvordan det var å komme hit, hvor de kommer fra og hvorfor de kom hit. Vi har også en spesiell kveld for ungdom, da prøver vi å få ungdommer til å komme, sier Flesland.

Et unikt tilbud.

Publikum som er til stede på dette må delta, men man velger selv i hvor stor grad man vil være med. Arrangørene velger et tema for hver uke, temaer som Engasjement, Ny i Bergen og Under 30 er noen eksempler. Dette foregår hver onsdag frem til 16.desember. Man trenger heller ikke komme hver gang, man kan velge de kveldene og temaene som passer best og komme på dem.

Selv om Folkets Festspillscene vil høre din historie, inviterer de også gjester som forteller om sine historier og erfaringer. Man trenger ikke fortelle sin historie med ord, man kan gjøre det gjennom dans, musikk eller bilder. Hvordan man velger å uttrykke seg og fortelle ting er opp til hver enkelt person. Folkets festspillscene søker alle Bergens beboere og egentlig hele Norges befolkning, alle er velkommen. Det som er så fint er at alle har ulik bakgrunn og en unik historie.

– Vi bærer alle på våre historier, som sånn jeg ser på mennesker så er alle mennesker interessante, for alle har utrolig mange historier som vi ikke kjenner til, sier Flesland.

Kommentarer