This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Studier i utlandet er attraktivt blant studenter. I fjor var det omlag 530 studenter fra NHH som valgte utenlandsstudier.

Til universitetsavisa.no sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, at istedenfor å velge utenlandsopphold burde en heller måtte velge seg bort ifra det. NHH mener dette ikke er nødvendig. Det viktigste for dem er å gi et godt tilrettelagt tilbud, slik at alle som ønsker kan får reise på utveksling i løpet av studiene sine.

En positiv erfaring

Seksjonsleder for utveksling og internalisering på NHH, Astrid Foldal, ser på det å ta delstudium i utlandet som en stor fordel.

– Det er viktig i forhold til å utvikle språkkunnskaper og opparbeide seg interkulturell kompetanse, mener Foldal.

Hun tror det er veldig utviklende og lærerikt å ta et semester i utlandet.

– Det er jo et arbeidsliv her i Norge og internasjonalt som krever at en kjenner til andre kulturer og kan samarbeide med folk fra andre land, forsetter Foldal.

Videre forteller hun at det er vanskelig å si noe negativt med å ta studier i utlandet fordi det er så store fordeler. Med å reise oppnår en såpass mye ekstra som en ikke ville opplev i samme grad som her hjemme.

Utveksling “Down Under”

Susanne Værnø er en av mange som har benyttet seg av sjansen til å studere utenlands. Hun valgte å studere i Sydney, Australia, noe hun syntes var veldig spennende.

– Jeg valgte å studere i utlandet fordi jeg ønsket å oppleve noe annerledes enn Norge og følte det var en god mulighet for å reise litt, nevner Værnø.

Hun klarte å sjonglere mellom skole og det å oppleve kulturen ved å utforske Australia når hun hadde fri fra skolen. Hun benyttet seg av helgene, påskeferien og studieuken til dette.

– Jeg reiste blant annet på en festival i Melbourne, kjørte hele veien fra Sydney til Byron Bay, snorklet i Great Barrier Reef og mye mer, forteller Værnø.

Skolen hun gikk på var en internasjonal skole, noe som gjorde at hun ble kjent med folk fra hele verden. Selv om hun syns dette var veldig positivt, hindret det henne litt i å bli kjent med de lokale.

– Det hadde kanskje vært litt mer spennende å bli kjent med de som er fra Australia, medgir Værnø.

Globalt nettverk

God informasjon og god veiledning er noe NHH vektlegger når de skal hjelpe studentene i prosessen med å planlegge utenlandsstudier som del av graden.

– Vi legger vekt på å ha klar informasjon på nettsidene våre og å gi informasjonsmøter. Vi vil også bevisstgjøre at det ikke er en pakkereise som en bare kan bestille, orienterer Foldal.

NHH er medlem av CEMS-nettverket som er en global allianse av de beste handelshøyskolene verden rundt. I tillegg er de også medlem av PIM-nettverket som også er et nettverk med handelshøyskoler fra hele verden. Dette gjør det mulig for NHH studenter å studere på veldig mange ulike steder.

– For studenter som studerer økonomi og administrasjon er USA veldig populært. I senere tid har vi også sett at det er stor interesse for Asia, så de er kanskje de mest populære blant våre studenter, beretter Foldal.

Kommentarer