This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Etter den tragiske ulykken på Trolltunga forrige uke ser rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen et behov for å gi mer informasjon om norsk natur til utvekslingsstudenter.

Lørdag 5. september mistet en australsk utvekslingsstudent livet etter å ha falt mellom 200-300 meter fra Trolltunga. Studenten gikk på UiB og var en kvinne i 20-årene. Dødsfallet har rystet mange.

På Trolltunga tre uker tidligere

Utvekslingsstudenten Marit Kosmeijer fra Nederland var på Trolltunga kun tre uker før ulykken og er skremt av hendelsen.

– Dette er en ekstremt trist og tragisk situasjon, sier Kosmeijer.

Ulykken har ikke påvirket hennes tanker om å gå tur i Norge.

– Da jeg dro til Trolltunga for noen uker siden sjekket jeg været og forberedte meg godt, og det tror jeg de fleste utvekslingsstudenter også gjør, mener hun.

Dermed tror hun ikke at mer informasjon om norsk natur hadde påvirket utfallet.

Informasjonsbehov om norsk natur.

Norsk natur skiller seg fra andre land og kan i tilfeller være mer risikofylte enn man skulle tro. Turister som kommer til Norge er gjerne ikke vant til det tøffe terrenget vi har, og dette kan resultere i at det skjer tragiske ulykker.

– Det er faktisk ikke første gang at dette har skjedd. Vi hadde en tilsvarende ulykke i fjor og det var også en internasjonal student, forteller Universitetsrektor Dag Rune Olsen.

En utfordring å opplyse

Flere utvekslingsstudenter drar på fjellturer når de er i Norge. Olsen forteller videre at det er en utfordring å sørge for at utvekslingsstudenter blir opplyst om hvordan de skal ferdes i norsk natur. UiB er opptatt av at de internasjonale studentene skal trives og bo trygt, men Olsen mener det er en grense for hva som er universitetet sitt ansvar og den enkelte person sitt ansvar.

– Vi skal være veldig forsiktig med å trø inn i enkelte students privatliv og overta ansvar, men vi ønsker å være på tilbudssiden når det gjelder kunnskap og informasjon slik at det kan være trygt å studere og ferdes i norsk natur, avslutter han.

 

 

Kommentarer