This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Stil står sentralt i dagens samfunn, og mange bruker dette som kanal for å skape sin identitet. Skatestilen tar nå større plass i motebildet, og jenter med brettet under armen er stadig å se. Vi har truffet en jentegjeng med nettopp skating som lidenskap for å se hvorvidt stil og interesse går hånd i hånd. 

Høsten nærmer seg med stormskritt, og forholdene for skating er ikke like ideelle som de var i juli. En av Bergens største skatearenaer er heldigvis ikke mer enn en bybanetur unna sentrum, og står åpen for store og små.

Dette har jentene i Bergen Girlskate benyttet seg av. Hver torsdag klokken åtte tropper jentene “mannssterke” opp i Fysakhallen med brettene under armen, klare for en kveld fylt med både sosialisering og action.

Samler skatere fra hele landet

I 2012 gikk en gruppe skateinteresserte sammen for å danne nettstedet Jenteskate.no, i håp om å danne en felles møteplass for jenteskatere. Konseptet har som mål å kartlegge hvor mange jenter som er aktive i skatemiljøet, og å øke antallet for deltakelse i diverse konkurranser.

Etter hvert satser også jenteskate på å utvide forbi landegrensene og arbeide på ulike måter for å engasjere til en spennende og annerledes sport. Over hele landet finnes det ordninger knyttet til nettstedet, og Bergen Girlskate føyer seg i rekken av gode tilbud til nysgjerrige skateinteresserte.

Bare et tilbehør?

Det blir stadig flere jenter med brett å se på gatene, mange av dem med klesstilen ton i ton. Man kan jo spørre seg om hvorvidt interesse for sporten, i disse moteriktige dager, følger med eller ikke? Representant for Girlskate, Hanna Kolb, har svaret på nettopp dette.

– Det hender jo at jeg ser jenter på gaten med brett under armen, men da pleier jeg som regel å løpe bort for å få dem med på Girlskate! Vi prøver å utnytte det så godt vi kan.

Annerledes møteplass

I en hektisk studenthverdag søker mange et fristed for avkobling, noen også for å hente energi og inspirasjon mellom slagene. En ny hobby er sjelden å forakte i så måte, og Fysak tilrettelegger for nettopp dette. En arena for kreativitet gir åpning for nye bekjentskaper, og nettopp dette bidrar til å danne kjernen i Girlskate.

– Man møter alltid folk man har noe til felles med her. Vi elsker Fysak for at de har gitt oss disse timene!

 

 

 

Kommentarer