This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

Bergen Storm tok imot Åsane Seahawks på et solfylt Varden kunstgress til den første seriekampen noensinne mellom naborivalene. Men rivaliseringen stakk ikke dypere enn at lagene samarbeidet om arrangementet rundt den meget prestisjefylte kampen.

Flere av spillerne har spilt for begge klubbene i løpet av sin karriere, og mange kjenner hverandre godt. Bergen Storm har i mange sesonger vært i den norske toppdivisjonen i amerikansk fotball. Åsane Seahawks er inne i kun sin tredje sesong i seriesystemet. Dermed har ikke lagene møttes i seriespill tidligere. Men etter at Storm rykket ned i fjor kom endelig muligheten for å finne ut hvem som er Bergens beste footballag.

– Noen få spill som avgjorde

Etter omtrent to timer var det klart at Seahawks ble kveldens vinnere med sifferne 19-0. Til pause hadde bortelaget allerede tatt ledelsen 13-0. Åsane-trener Mark Reeve mente at det var noen få store spill som avgjorde kampen.

– Vi hadde noen store spill på våre tredje forsøk. Vi traff med noen lange pasninger og hadde et løp på slutten, sa Reeve etter kampslutt.

Amerikaneren, som tidligere har vært trener på NCAA-nivå i USA, mener at både hans eget lag og Storm er meget sterke. I lokaloppgjøret mente Reeve at lagene spesielt hadde vist seg fra en positiv side defensivt. Storms linebacker Hallvard Høyem var enig.

– Dette var en veldig tøff og fysisk kamp, sa østlendingen som la til at det selvfølgelig var tungt å tape et så viktig oppgjør.

Men han synes likevel det var en gøy kamp å spille. Allerede like etter kampslutt var Høyems tanker på neste kamp.

– Vi har bare spilt 3 av 5 kamper denne sesongen, så vi må bare se fremover. Dette tapet får vi ikke gjort noe med uansett, understreker forsvarsspilleren.

Ganske annerledes enn i USA

Mark Reeve forteller at forholdene i Norge er en del mindre i Norge enn i USA.

– I USA har man ofte 60-65 spillere å velge blant. På collegenivå kan man ha 85-90 spillere å velge blant. På high school er antallet 60-70.

Til sammenlikning har Reeve og trenerkollega Jim Elam 28 spillere å velge blant i Seahawks. Han mener likevel at treneroppgaven ikke er så ulik.

– Trener Elam er vår hovedtrener og den som hovedsaklig har ansvaret for forsvarsspillet vårt, mens jeg har hovedansvar for angrepsspillet. Men vi samarbeider likevel om både forsvar og angrep, forteller Reeve.

Han legger til at dedikasjonen til spillet er akkurat like stor her som i hjemlandet.

– Vi har en flott gruppe med dedikerte unge menn som trives med å spille football, selv om de har fulltidsjobber og andre plikter som må utføres i tillegg til sporten. Åsanes trener avslutter med å se fremover.

– Nå har vi en kamp mot Lillestrøm Starfighers 6. juni. Vinner vi den ligger vi godt an til å nå finalen. Vi har fortsatt en vei å gå for å nå dit, men det er nettopp det treningene er til, avslutter Reeve.

Kommentarer