This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

– Jeg legger inn noen spillpauser under leseøktene, da trener jeg på spillingen mens hjernen slapper litt av. Spilltreningen er sytematisk, jeg trener på en ting av gangen, da er det lettere å se resultater.

Det sier Johannes Stokkeland, psykologi-student ved Universitetet i Bergen (UiB). Johannes forteller videre at det kommer til å bli mer spilling til høsten.

– Jeg går på årsstudium i psykologi, men til høsten blir det nok mer tid til spilling, grunnet mindre karakterjakt. Når man slipper å jakte på A-ene kan man bruke mer tid på hobbyer og slappe litt mer av. Dessuten føler jeg at når man kombinerer lesing med spilling, blir man ikke helt utslitt av lesingen.

Dødtid blir spilletid.

Christer Ellingsen er styremedlem i GG Bergen, som også er med å arrangerer ukenstlige spillkvelder i regi av klubben. Christer studerer Historie ved UiB, men har et annet forhold til spilling enn sin medstudent.

Jeg bruker dødtiden min på spilling. Den tiden andre hadde vært på sosiale medier, sett på Netflix og andre dødtidsaktiviteter, bruker jeg heller tiden på spillkonsollene. For øyeblikket jobber jeg 15 timer i uken, som ikke er så mye. En del tid går jo vekk i bruk av kollektivtransport, samt mens man venter på folk.

Ser stadig flere studenter

Constandino Leiva, medarrangør for spillkvelden, forteller om utviklingen.

–Jeg merker at det stadig kommer flere studenter innom, spesielt har antallet jenter økt. Før var det veldig sjeldent at studenter tok turen, jeg tenker at det har med noe å gjøre med spillkulturen. Før var det barnslig dersom man er voksen og spiller videospill. Nå er det mer akseptert, for begge kjønn. 

Lett å lære, vanskelig å mestre

Stokkeland forteller om sine opplevelser rundt et av sine mest spilte spill.

–Jeg begynte å spille Super Smash Melee (Gamecube), for flere år siden. Det er kampspill, med store muligheter. Spillet er lett å lære, men vanskelig å mestre. En ting er å vite hva de forskjellige knappene gjør, men det er noe helt annet å vite hvordan man skal bruke de skikkelig. Men som det er med alt, trening gjør mester.

Kommentarer