This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Med håp om å utrydde menneskehandel nasjonalt og internasjonalt, arrangerte For Freedom «Second hand» klesmarked på kvarteret.

«For Freedom» er en organisasjon som jobber mot menneskehandel, både i Norge og internasjonalt. Hvert år arrangerer de en kampanje hvor de samler inn penger som går til lokalt arbeid og som de sender videre til et arbeid de har i India.

– Det er 600 som står som attending på facebook, så vi føler vi når ut bredt og til mange, sier eventleder for «Shopping For Freedom», Marthe Gjelstad.

Klærne de har fått inn er donasjoner, men selv om det er brukte klær finner man gensere og bukser på stativet som fortsatt har merkelappen på.

Gjelstad ønsker at kundene skal gå hjem med en litt mer bevisst tanke på hvilket forbruk de har.

– Forbruket vi har, og ønsket om en lav pris gjør at klærne produseres i fattige land. Dette betyr igjen at mye av arbeidet blir gjort av slaver, sier hun.

For Freedom
Benedikte Ekman, leder For Freedom aksjonen, ønsker å informere folk om menneskehandel.

– Det viktigste vi gjør er å informere om at slaveri er en realitet, der er veldig få som vet det, sier hun.

I Bergen har de et tett samarbeid med krisesenteret og utekontakten, og de bidrar med penger som skal hjelpe de som har vært utsatt for menneskehandel.

– Vi har også en plan om å starte et traumeklinikk, for mange er svært traumatiserte og trenger hjelp, sier Ekman.

Mer enn bare shopping
«Shopping For Freedom» er bare en del av aksjonen som startet torsdag. Kjente artister står på scenen på festplassen, og det blir arrangert sponsorløp rundt lille lungegårdsvannet, før aksjonen avsluttes med lovsangskonsert lørdag kveld.

– Torsdag kveld var det flere sentrale navn samlet til debatt og foredrag på Logen, og vi ønsker at menneskehandel skal komme på dagsordenen.

Kommentarer