This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Studentparlamentet ved Universitet i Bergen (SpUiB) ønsker at foreleserne skal se mulighetene ved den nye digitale hverdagen.

Forrige uke sendte SpUiB ut et brev til 1500 forelesere ved Universitet i Bergen (UiB), i håp om å fange oppmerksomheten deres.

– Vi håper at det skal bli mer oppmerksomhet rundt det når alle ser at det ligger et brev i hyllen, i stede for at det kommer en mail som blir lest eller hoppet over i farten, sier leder ved SpUiB, Tommy Aarethun.

Han forteller om god respons fra foreleserne, og flere inviterer til diskusjon og debatt over en kopp kaffe.

Bra med initiativ fra studentene
Førsteamanuensis og faglig prosjektleder ved digital vurdering ved UiB, Gunnar Karlsen, liker forslaget.

– Det er bra at studentene tar dette initiativet, og sammen med ledelsen legges det et press som foreleserne  må ta seriøst. Men selv om det er viktig å gjøre noe med forelesningene er det ikke lett. Det finnes ingen plass man kan hente ned alternative forelesningsteknikker, sier han.

Helge Østbye har vært foreleser ved UiB i nesten 50 år, og poengterer at det har vært store forandringer siden han startet.

– Jeg kommer ikke til å ta noe initiativ til forandring med det første, sier han.

Ønsker å digitalisere forelesningene
SpUiB har ikke mange konkrete forslag, men mener det må vurderes individuelt etter hvor store studentgrupper det er på forelesningen.

– Vi ønsker at forelesningene kan bli tatt opp på film, slik at de kan deles opp. På denne måten kan studentene se deler av forelesningen på forhånd, og dermed bruke tiden på diskusjon sammen med foreleser, sier Aarethun.

Kommentarer