This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Søndagsstengte dører på Høgskolen i Bergen (HiB) går utover lesingen til studentene. Karen Klovning og Emilie Hetlevik Andersen er to av mange studentene som irriterer seg over dette.

– Som student så er det ikke noe forskjell på en mandag og en søndag. Vi studerer jo når vi har tid, sier Karen Klovning.

Ikke nok midler

Høgskolen i Bergen som ligger på Kronstad ble nyinnflyttet på høsten i fjor. Høgskoledirektør, Audun Rivedal, sier de fortsatt er i en innkjøringsfase og har vurdert dette, men ser at kostnadene blir for høye.

– Kostnaden blir for stor i forhold til etterspørselen som vi har registrert. Vi må som et minimum ha vektere tilstede, brannorganisasjon som operativ og tilsyn med bygget i åpningstiden, sier Rivedal.

Problemer med låsesystemet

Ved innkjøringsfaser på nye bygg dukker det ofte opp flere problemer. Blant mangel på midler og lite bemanning, mener Audun Rivedal at hovedproblemet skyldes tekniske problemer knyttet til låsesystemet.

– Låsesystemet er ikke helt oppe og går, og da kan vi heller ikke risikere å ha søndagsåpent. Når vi får dette helt oppe slik vi vil ha det, kan vi vurdere å komme til en ordning der deler av bygget er åpent på søndager,sier Rivedal.

Åpner til eksamenslesing

Det nærmer seg eksamen, og Høyskoledirektøren ser at det er et stort behov blant studentene å ha søndagsåpent i denne perioden. Skolen skal derfor sende ut en melding om utvidet åpningstider under denne perioden.

– Men det er jo forskjellige perioder med eksamen for studentene, så det å imøtekomme alle her kan bli et problem, sier Rivedal

Vurderer å gjøre det samme

Både Norges Handel Høyskole og Universitet i Bergen har begge søndagsåpne dører for studentene. Men også de ser at etterspørselen er for lav, og vurderer å innsnevre åpningstidene og heller ha en utvidet åpningstid rundt eksamen.

– Vi vil jo gi studentene våres så gode arbeidsvilkår som vi kan, samtidig så ser jo vi også nå at vi må se på om vi skal stenge av deler av bygget under perioder det blir lite brukt. Men dette er en endring som vi må løse sammen med studentene våre, sier Kristin Risvand Mo, kommunikasjonsjef NHH.

Kommentarer