This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

I skyggen av de andre vintersportene i Norge, kjører Vinjar Slåtten for en plass i verdenscupfinalen i kulekjøring. Han klarer ikke leve av idretten sin, og er avhengig av å kombinere idrett med skole.

Vinjar Slåtten startet med kulekjøring som tiåring når en kompis fortalte han om muligheter for å hoppe på trampoline inne. Når man først ble med inne, måtte man også bli med ut, og så var Slåtten i gang med kulekjøring.

– Det er kombinasjonen av det å hoppe og stå på ski som gjør sporten spennende for meg, sier Slåtten.

Avhengig av skole
I Norge får sporten lite oppmerksomhet, og kun de beste klarer å leve som profesjonell kulekjører. Derfor er utøverne avhengig av å enten ha en jobb eller gå på skole ved siden av.

– For meg passet det best med skole, sier han.

Slåtten kombinerer over 200 reisedøgn i året med en master på NHH i økonomisk analyse.

– Noen semestre tar jeg et fag i stede for to, og bruker ca to og et halvt år på å fullføre masteren.

Med seg på reise har han alltid med seg bøkene, men det blir fort skippertak innimellom for å klare å henge med på pensum.

Lite tid til sosialt
Selv om skolen er viktig må han prioritere bort sosiale sammenkomster i skolesammenheng.

– Det blir mye sosialt når jeg reiser med landslaget, og når jeg er hjemme prioriterer jeg kjæreste og kompiser fremfor sosialt på skolen.

Utdannelsen og kulekjøringen er veldig forskjellig, og Slåtten ser ingen måter han kan kombinere utdannelsen med sporten etter endt karriere.

– Men jeg får mye erfaring av å reise og være med på store konkurranser som ikke andre får, det kan være en fordel.

I år håper Slåtten å komme med blant de 25 beste i verdenscupen, men uhell og litt dårlig kjøring har gjort det litt vanskelig. Men langsiktig er planen til Slåtten å ta medalje i OL i Sør-Korea i 2018.

Kommentarer