This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Bergen International Whiskey and Beer Festival gikk av staben på Scandic Hotell denne helgen. Whiskynytere fra hele verden fikk smake på edle dråper fra Norge og andre deler av kloden.

Det har i flere år vært whiskyfestival på Hotell Terminus i Bergen, men i år har det skjedd et par forandringer. Whisky og øl har blitt kombinert til en tre-dagers festival som finner sted på Scandic hotell i Håkonsgaten. Arrangøren, Frode Harring, ønsket denne gang å slå sammen whisky og øl ettersom han har startet sin egen bar. Han er eieren av The Tasting Room som ligger noen steinkast unna.

–  Da jeg åpnet min egen bar følte jeg det var riktig å lansere en ny festival. Det har vært mange måneder med mye hardt arbeid, men når man ser hvor fornøyde publikum og destilleriene er gir det meg en ekstra løft, sier Harring.

Festivalen tilbyr folk muligheten til å smake på whiskyer som de kanskje ellers ikke hadde fått smakt, og publikum får også veiledning i hvordan man skal velge, lukte og smake.

– Mange har gått i barskapet til foreldrene og smakt på whisky der. Det har gjort at de har blitt skremt og ikke tror at de liker det. Det finnes mange forskjellige varianter som ikke smaker som Jim Beam og Makers Mark, sier Ana Burås, spesialist på whisky.

Norsk Whiskey

På årets festival fikk publikum smake flere norske whiskyvarianter. Det Norske Brenneri lanserte sin nyeste variant på torsdagen og føler at det er et marked for norsk whisky.

–  De siste årene har det vært for lite whiskyprodusjon på verdensbasis noe som har gjort at det har kommet flere yngre whiskyer på markedet. Det har vært en fordel for oss ettersom vi har produsert yngre whisky men med god kvalitet, sier Stig Bareksen, produktutvikler for Det Norske Brenneri.

Whiskyen produseres i Grimstad på Sørlandet og har laget whisky siden 2010. Mange av ingrediensene må de hente fra utlandet ettersom klimaet i Norge ikke er ideelt. Bareksen håper på å utvikle metoder slik at produktet en dag kan bli 100 prosent norskt.

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer