This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Å eie eller leie en bolig er et dilemma som dukker opp hos mange studenter da man flytter hjemmefra. Tor-Arne Ødelund er en av mange studenter som har valgt å leie.

–Det kreves mye egenkapital for å kunne få et lån til å kjøpe sin egen bolig, så det er jo det første problemet. Det andre er at jeg ikke vet om jeg kommer til fortsette å bli boende i Bergen eller et annet studiested, sier Tor-Arne Ødelund

Lettere å leie
Tor-Arne Ødelund har også planer om å ta et utvekslingsår, og mener det er lettere å kunne gjøre slike ting hvis man leier en bolig.

– Hovedfordelen med å leie er at man er veldig fleksibel. Nå kan jeg dra uten å tenke over hva jeg forlater, sier han.

Tjene mer penger på å eie
I følge eiendomsmegler Eivind Kalve vil man rent økonomisk med de siste årenes prisvekst innenfor eiendom, tjene mer penger på å eie en bolig enn å ha pengene i banken.

–Hvis man leier betaler man ned på en annen sitt lån, dens renter og avdrag. Eier man selv betaler man ned på eget avdrag og renter, og med prisveksten i tillegg vil man forhåpentligvis tjene mer penger på å eie, sier Eivind Kalve.

Ikke alltid lurt å kjøpe
I noen tilfeller trenger det ikke nødvendigvis være lurt å kjøpe. Særlig ikke for korte perioder.

– Man kan ikke forvente en evig prisstigning på 8-9 % som vi har hatt de siste årene, men med en prisstigning på rundt 4 % vil man kunne forvente å tjene på det i løpet av to år, sier Eivind Kalve.

En av mange
I følge Eivind Kalve er det mye trøkk fra studenter på boligvisninger. Vigleik Knappskog er en av mange studenter som har valgt å kjøpe.

– Jeg valgte å kjøpe meg en leilighet fordi jeg hadde muligheten til det. Det har alltid vært min tanke om hva som var lurest, sier Vigleik Knappskog.

– Da investerer man penger i noe, i stedet for å leie hos noen andre å bruke penger på noe du aldri vil få igjen, legger han til.

Kommentarer