This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

SiB Sentrum er stengt, og studentene kjenner det bokstavelig talt på kroppen. Pågangen er stor i sentrum og SiB ønsker å få på plass flere lokaler.

Kristian Gjendemsjø måtte i desember slutte å trene på Studentsamskipsnaden i Bergen-Sentrum når senteret ble lagt ned.

– Det er veldig kjedelig, med flere sentre vil man få mindre folk på sentrene og det slipper å være så fullt, sier Gjendemsjø.

Større Kronstad skal hjelpe

Universitet i Bergen ønsket å bruke lokalene til et bredere studietilbud gjennom klasserom og forelesningsaler. Dette sendte SiB-trening ut på gaten på let etter nye lokaler. Direktør for SiB-trening, Bård Johansen, syntes situasjonen er kjedelig og kunne ønske seg et bredere tilbud. Johansen ser frem til Senteret på Kronstad åpner to nye etasjer i slutten av mars.

– Samtidig har vi fått større lokaler på vektertorget, men det er ikke nok til å dekke pågangen vi ser nå.

Følg med på pågangen

SiB har på nyåret lansert en funksjon på nettsidene sine, som gjør det mulig å se pågangen på sentrene. Her kan man se hvor mange som pleier å trene på de forskjellige tidene, de forskjellige dagene.

For Gjendemsjø har ikke denne muligheten så mye å si. Han tror studentene velger å trene på de samme tidene selv om det er stor pågang.

– Det er enklest å trene på ettermiddagen etter forelesning og studier. Da slipper man dra hjem, samtidig som man får kvelden ledig.

Nytt senter

Neste uke er det styremøte i SiB, og her skal Johansen legge frem planene om et nytt senter.

– Vi har lokalene klare, det er bare snakk om å få klarsignal fra styret, sier han.

De nye lokalene er i følge Johansen store nok til å ta unna den voksende studentmassen. Samtidig er den sentrumsplassert, og stor nok til å dekke alle behov. Blir det et ja fra styret, vil lokalet forhåpentligvis være klar til juni 2016.

Kommentarer