This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Fra og med våren 2015, vil studentene ved Universitetet i Bergen få mulighet til å benytte seg av applikasjonen «Studentbevis». Denne mobilappen vil fungere som en kvittering på betalt semesteravgift.

For noen er det kanskje lettere å huske på mobilen når de forlater huset, enn det er å huske på studentkortet sitt. Ved å glemme dette beviset kan du gå glipp av gode tilbud og risikere bot på buss, bane eller tog. UiB følger nå den digitale hverdagen til studentene, ved å være tilgjengelig på den mobile plattformen.

– Det er lett å glemme studentbeviset hjemme, men telefonen har man alltid med, sier student ved UiB, Sofie Myhre Christiansen.

Lett å forfalske

Førsteamanuensis ved Høyskolen i Bergen, Sven-Olai Høyland som underviser i programmering, tror det kan bli lett å forfalske en slik app.

– Jeg vet ikke noe om sikkerheten som ligger bak, men jeg tror det kan være lett for enkelte å forfalske en slik app, sier Høyland.

Positiv til digitalisering

Leder i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Tommy Aarethun, er positiv til at Universitetet går mot en digitalisering.

– Vi er positive til en digitalisering, sier Aarethun. Han ser for seg at det kommer til å bli flere applikasjoner med flere tjenester etterhvert.

Hvordan laste ned appen?

Du kan allerede laste ned appen og den fungerer allerede hos NSB, Skyss og Studentsamskipnaden i Bergen (SiB). Studentbevis er tilgjengelig både til iOS– og Android-brukere. Appen er per i dag er ikke tilgjengelig for Windows-brukere, melder Universitetet sine nettsider.

 

Kommentarer