This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Studentene har lagt mye penger inn i studentsamskipnaden (SiB) sine kafeer gjennom hele året. Nå gir SiB overskuddet tilbake gjennom billigere middag.

De siste årene har det nærmest blitt en tradisjon at SiB sitt overskudd resulterer i halv pris på alle middager i eksamensperioden. Mange studenter går inn i siste uke av semesteret, men kommunikasjonsleder i SiB, Marita Monsen sier at tilbudet treffer flest mulig av studentene.

– Vi har prøvd å finne ut hva som er best for studentene, og vi mener at dette er den perioden som treffer flest studenter, sier hun.

Budsjettert overskudd

Selv om det kan virke som det, så går ikke SiB bevisst i overskudd for å kunne tilby studentene denne goden.

– Vi prøver alltid å gå i overskudd for SiB generelt, men det er ikke lagt inn eksamensmiddager i budsjettet, sier Monsen.

Det varierer fra år til år hvor mye overskudd det er, og det kan hende at de må kutte ut eksamensmiddagen på sikt. Tidligere kunne SiB tilby halv pris på middag i tre uker, men grunnet mindre overskudd er det blitt kuttet ned til to uker.

Studentene ønsker alltid billigere mat hele året, men er veldig fornøyd med tilbudet i eksamensperioden.

– Det gir oss mer tid til å lese, sier student Bendik Hauge.

Ikke for alle

Det er ikke alle studentene som har tilbudet nærme seg, og det er Monsen fult klar over.

– Det er ikke alle kafeene som har tilgang til middag, og det er noe vi tenker på.

På markedshøyskolen (MH) er det ikke kantine, og det reklameres heller ikke for halv pris på middag, hvis de tar turen til f. Eks Studentsenteret.

– Dette er fordi det er cirka 50 prosent av studentene ved MH som ikke er medlem i SiB, og derfor ikke kan nyte tilbudet, men dette er noe vi ser på og ønsker å forbedre.

Kommentarer