This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Neste uke er det klart for valg til Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen. To av kandidatene tror Studentparlamentet vil få et godt utvalg uansett hvem som velges.

Det nærmer seg valg av representanter og varaer til Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen (HiB). Det skal velges representanter og varamedlemmer fra avdeling for lærerutdanning, avdeling for ingeniør- og økonomiutdanning og avdeling for helse- og sosialfag. Fredrik Bødtker og Martin Furland er to av elleve kandidater fra avdelingen for lærerutdanning (AL). På spørsmål fra Bergen Student-TV er begge to enige om at motkandidatene er til å frykte ved det kommende valget.

— Definitivt. Det er skremmende mange flinke folk. Det er mye kunnskap, kompetanse og engasjement blant kandidatene. Det er ikke dumt om det blir noen andre enn oss, selv om vi håper vi er blant de valgte. Uansett hvem det blir vil vi nok få et fantastisk fint parlament, hvertfall fra læreravdelingen, sier Furland.

Ønsker kursing for forelesere

De to lærerstudentene stiller sammen til valg først og fremst fordi de er enige om de samme sakene, men også fordi de kan dra nytte av hverandre. En av de viktigste sakene for Bødtker og Furland, er kursing av forelesere.

— Vi har lyst på et obligatorisk praktisk-pedagogisk kurs for foreleserne. De har mye kunnskap, men det er viktig at foreleserne har gode formidlingsevner. Og det er jo spesielt viktig for en lærer, noe vi begge ønsker å bli, forteller Bødtker.

I tillegg til kursing av forelesere, er det også viktig for studentene at transportmulighetene mellom Kronstad og Møllendalsveien blir bedret. Både Bødtker og Furland synes det er merkelig at linje 9 som går fra Sentrum til Kronstad, ikke stopper i Møllendalsveien, og ønsker å tilrettelegge for bedret transport.

Mangel på kaffemaskiner

Til tross for at det er viktige saker studentene ønsker å gjennomføre, er det en sak spesielt Bødtker brenner ekstra for.

—  Jeg har startet et «facebook-spill» hvor folk må lete etter kaffemaskiner. Det er rett og slett mangel på kaffemaskiner på HiB. Her på Kronstad er det vel rundt fire totalt. Og det er klart med over 7000 studenter, og alle har pauser samtidig, skal det godt gjøres at alle får kaffe. Det er kanskje ikke det viktigste punktet, men det er en liten sak som det er enkelt å gjøre noe med, påpeker kandidaten.

Bruker fra egen studentlomme

De to studentparlamentskandidatene er engasjerte, og bruker sosiale medier aktivt for å fronte seg selv. Selv om det går med noen timer og kroner fra egen studentlomme, er det både lærerikt og morsomt synes de to.

— Vi har bestilt en «roll-up» fra Danmark som skal være to meter høy tror jeg. Vi tror ikke noen andre kandidater har gjort det samme, og det er jo litt artig. Det er vel ingen andre som gidder å betale det av egen lomme, men vi gjør dette med et smil om munnen. Vi koser oss selv om det går flere timer med til dette, avslutter lærerstudentene.

Kommentarer