This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Den andre og avgjørende runden i Bergenscupen i Lacrosse  ble avholdt denne helgen. Med to overbevisende seire tok BI Cheetahs seg forbi NHHI Vixens på tabellen og hentet hjem gullpokalen.

Byens beste lacrosselag for jenter? Ja, hvem er det spurte de tre Bergenslagene seg, og bestemte seg for å opprette en cup for å avgjøre akkurat det. BSI Owls, NHHI Vixens og BI Cheetahs Lacrosse har over to helger møtt hverandre til knallharde dyster, og resultatet er klart. Gepardene fra BI kan krone seg selv til dronninger av Lacrosse-Bergen.

Veien til gull
For å vinne var BI nødt til å ha full pott i andre runde. De startet turningen på overbevisende måte med en 11-6-seier over BSI. Men mot NHHI sa det stopp. Jentene fra Sandviken hadde full kontroll gjennom kampen, og tok sin andre seier av to mulige. BI-jentene bestemte seg for å bruke de tre ukene mellom rundene på best mulig måte.

– Vi har trent og gått gjennom ting som vi ikke er like gode på. Det går først og fremst på terping. Gjøre de samme tingene gang etter gang, slik at vi kan få best mulig kontroll over ballen, sier kaptein Lillian Tunge.

Full kontroll
Med de grå skyene hengene faretruende over Møhlenpris kunstgress tok BI i mot NHHI. Jentene fra Handelshøyskolen hadde dagen før tapt overraskende mot BSI 3-5, og gullmedaljen som hadde vært trygt plassert i lomma etter første runde var i ferd med å glippe ut. Et revansjesugen BI-lag gikk ut i hundre og tok kontroll over kampen. Og den slapp de ikke tak i før dommeren hadde blåst sluttsignalet. To tidlige scoringer var med på å sette tonen, og selv ikke da slusene i himmelen åpnet seg vek de ned. Til slutt sto det 6-2, og første del av oppgaven var gjort.

– Jeg er veldig fornøyd. Etter tapet sist gang er jeg veldig glad for at vi klarer å ta revansje. Vi var flinke til å beholde ballen i dag og er utrolig samspilte. I forsvar klarer vi å gå på den som har ballen, og hindre de i å gå igjennom, sier Tunge.

–Det er ting i dag vi ikke er like flinke på som sist gang som vi må jobbe med videre. Vi er ikke et så stabilt lag som vi vil være. Og vi bommet mye på mål, sier en overraskende munter kaptein for NHHI Vixens, Kristina Olsen.

Avgjørelsen faller
Dermed skulle alt avgjøres i siste kamp. Regnestykket var enkelt. Seier og gullet tilhører BI. Gepardene stormet ut av startblokken nok en gang, og tok en kommanderende ledelse. Hele 5-0 sto det før BSI våknet til livet. Det var likevel ikke nok til å tukte BI på deres hjemmebane. Sluttresultatet ble fastsatt til 8-4, og lykkelige BI-jenter kunne feire seier i den første utgaven av Bergenscupen.

–Vi er relativt fornøyde med kampen mot BI. På et punkt lå vi under 5-0 i førsteomgang,mens vi henta oss litt inn i 2.omgang. BI er utrolig flinke på å få ballen fort nedover banen og vi rekker ikke alltid å komme oss ned i forsvar. Men alt i alt,så er vi utrolig fornøyd med hele cupen og er kjempeglade for det gode samarbeidet oss tre lagene imellom, sier BSI Owls Anette Nygaard etter sitt lags tredje plass.

Halvårlig
De tre lagene ønsker nå å arrangere cupen en gang i semesteret.

– Planen er å gjøre det hver vår og høst. Vi har kjøpt en vandrepokal som skal graveres med lag og år, og som skal gå rundt i byen her fra seierslag til seierslag, avslutter Tunge.

Kommentarer