Rapgruppen A-laget, bestående av Girson, Vågard og Store P (og noen ganger DJ Boge) skylder suksessen sin på bra rapping og det at de ikke prøver for hardt.
– Vi har utviklet oss med tiden og utforsket etterhvert, og derfor blir vi aldri kjedelige, mener Vågard.
Best i Bergen
Gutta forteller at det er stort for de å spille i Bergen, selv om de har betydelige mengder fans også andre steder i landet.
– Det er alltid kjekkere å spille for et stort publikum, og her i Bergen bare flyr tiden. I kveld føltes det som om konserten var over på fem minutter, sier Girson.
Det er imidlertid ikke alltid de opptrer for fullsatte saler.
– Det hender jo vi rapper for et publikum på femten stykker på sånne øde steder utenfor Bodø, men da er det bare å gjøre greia vår og så stikke hjem på hotellrommet, medgir Vågard.
Har grenser
På tross av at det ut ifra tekstene til A-laget kan virke som ingenting er tabu å synge om, forteller gutta at de slett ikke kan lage musikk om et hvilket som helst tema.
– Du hører oss jo for eksempel aldri rappe om vold, sier Vågard.
– Eller politikk. Det verste for oss hadde nok vært å lage en rap om statsbudsjettet skyter Store P inn. Vågard er enig. Han tror ikke musikk som omhandler stortingsvalg eller NATO ville slått an.
– Hvis du rapper om stortingsvalget i 2012, var det i 2012? Da kan man ikke høre på sangen året etter. Sånt blir mer for ungdomspartier. Vi rapper tross alt for mennesker, sier han.
Mens Girson innrømmer at han må sensurere litt når det kommer til hva han lar moren sin lytte til av musikken til A-laget, forteller Vågard at hans familie ikke får nok.
– Min mor kjøper femten eksemplarer av skivene og gir i julegaver til kristne kusiner på tolv år. Hun er helt gal, flirer han.
Kjekkasrapping
A-laget mener selv at de har vært en «hype» i flere omganger.
– Alle andre har liksom ventet på det store gjennombruddet, men vi har aldri helt giddet å gripe tak. Vi stresser ikke, medgir Vågard.
Da gjengen først startet i 2006 ble musikken deres karakterisert som kjekkasrap forteller Girson.
– Det er bedre enn å bli kalt hipsterrappere, mener Store P. Han forteller at de rapper om det de føler for, når de føler for det.
– Vi er jo ikke egentlig drøye. Vi rapper om ting som er ganske menneskelig, og det handler om ting som folk kan kjenne seg igjen i. I tillegg så er vi jo tross alt bergensere, så vi går med høy kølle, og folk digger det, avslutter Vågard.