This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Da han ikke lenger kunne spille piano visste ikke Tore hva han skulle gjøre. Så oppdaget han kunstløp.

– Piano og kunstløp er egentlig ikke så ulikt. Begge deler bygger på rytme og teknikk, så der har jeg jo en fordel, forteller Tore Bordal.

Tore Bordal (22) fra Bergen er med i voksengruppa i Bergen kunstløpklubb. Her er deltakerne alt fra 20 år og erfarne skøyteløpere, til 60 og nybegynnere. Kunstløp har han i midlertid ikke drevet med lenge.

Satset på piano
Tore gikk musikklinja ved Bergen Private Gymnas. Her hadde han piano som hovedinstrument, noe han kun hadde spilt som hobby fra han var 16 år. Drømmen var å komme inn på Griegakademiet. Han øvde mange timer daglig, og ble stadig bedre. Dette viste seg i midlertid å gå motsatt vei enn han hadde håpet på. I andreklasse fikk Tore senebetennelse i hånden på grunn av overbeslatning, men fortsatte å øve. I tredjeklasse avla han en perfekt pianoeksamen, noe han har gode minner fra:

– Sensoren sa at dersom hun hadde hatt mulighet til å gi meg en syver, hadde hun gjort det, men hun måtte dessverre gi meg seks siden det ikke gikk ann å gi høyere. Hun mente også at jeg definitivt burde komme på audition til Griegakademiet, smiler han.

Dette ble i midlertid ikke tilfellet. Tores senebetennelse hadde forverret seg etter alle timene med øving, og han måtte umiddelbart slutte på piano i håp om at betennelsen ville gå over etter en stund med hvile. Det var da han begynte å fokusere på kunstløp.

Nybegynner for ni måneder siden
En januardag i 2014 var Tore i Bergen Ishall med klassen sin. Her så han for første gang en kunstløptrening, og fattet raskt interesse for sporten. Etter treningen oppsøkte han en av de ansvarlige som mente han burde komme på førstkommende trening. Det gjorde han, og fra den dagen var han hekta. Den som tipset Tore om treningen heter Kari Amble. Dette har hun å si om Tores fremgang:

– Historien om Tore er egentlig et lite eventyr. Han gikk fra å nesten ikke ha prøvd skøyter i januar, og til å nå øve på triks som vanligvis tar mange år å lære. Profesjonelle danseskøyter til 5000 kr har han også kjøpt. Tore er en fantastisk gutt med et stort talent.

Drømmer fortsatt om pianokarriere
Nå trener Tore på skøyter tre-fire ganger i uken, og er sikker på at han ikke kommer til å gi seg på kunstløp med det første. 22-åringen er likevel klar på at hans største drøm fortsatt er å komme inn på Griegakademiet. Selv om den prestisjepregede musikkskolen fortsatt er et stykke unna, håper Tore han snart kan begynne å spille igjen, selv om det kan ta tid. Heldigvis har han kunstløp å drive med i mellomtiden.

Kommentarer