This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=5&feed=rss2

I helgen var det klart for første runde i Bergenscupen, en cup som skal kåre byens beste jentelag i Lacrosse. 

Cupen er en interncup mellom BSI Owls Lacrosse, NHHI Vixens og BI Cheetahs Lacrosse, og er ment som en treningscup. Alle lagene har fått mange nye spillere som skal prøve seg for første gang, og cupen blir en viktig gjennomkjøring før Bergen challenge neste helg.

— Målet er å vinne! Hvertfall spille vårt beste, og gi alt! Og selvsagt håper vi på å bli byens beste lag, det er hvertfall planen, sier BSI Owls Kristina McGrory.

Lacrosse

Sporten Lacrosse, også kalt «Lax», kommer fra Canada, og er en lagbaser ballsport. Ved hjelp av køller med en nettlomme i enden, skal spillerne prøve å spille medspillere fri og få ballen i nettet bak keeper. Banen er på størrelse med en fotballbane. For gutter er dette en fysisk sport med mye kroppskontakt, men for jenter er reglene litt strengere.

Første kamp Ble spilt på Stemmemyren kunstgress, hjemmebanen til NHHI Vixens. Her møtte BSI Owls og BI Cheetahs til åpningskamp i sterk vind. Siden begge lag hadde relativt mange nye spillere startet kampen rolig, men et par mål til hver av lagene.

Kampbildet endres

Selv om lagkaptein for BSI Owls ønsket å spille smart for å vinne, gikk etterhvert kampen inn i BI Cheetahs sitt spor. Målene rant inn og til slutt sto det 11-6 til Cheetash. Noe kaptein Lillian Tunge var veldig fornøyd med.

– Vi er det nyeste av 8 lag i Norge, og ingen liker å tape mot det nyeste laget. Der er sykt digg å vinne. Planen er selvsagt å bli byens beste lag, med litt mer trening og taktikk så tror vi det skal gå.

Revansje lystne

Etter tap i første kamp fikk BSI Owls muligheten til å få revansje mot NHHI Vixens. Kampen gikk i vinden på Møhlenpris tidlig lørdag morgen. Owls hadde mye mer å gi i denne kampen og ledet hele 1-4 mot Vixensjentene. Dessverre for Owls klarte de ikke holde presset oppe og til slutt snudde Vixens overraskende kampen til en 6-4 seier.

– Det var veldig gøy å snu kampen fra 1-4 til 6-1. Spesielt gøy med så mange nye på laget. Vi satser selvfølgelig på å bli byens beste jenter, men vil også bli beste i landet. Vi brukte litt tid på å komme i gang grunnet så mange nye som spiller for første gang idag, sier NHHI Vixens Lisa Blakstad Dahl.

Skjebnekamp 

I siste kamp tittet solen fram på Møhlenpris, publikum hadde satt seg i solskinnet på tribunen, og alt lå til rette for en spennende kamp helt inn. NHHI Vixens tok føringen mot BI Cheetahs, og styrte spillet gjennom hele kampen, selv om Cheetahs prøvde seg ved flere annledninger. Til pause sto det 3-1 til Vixens som kun trengte å trygge ledelsen inn i andre omgang. Kampen ble spennende inn mot slutten, men BI Cheetahs klarte aldri true NHHI Vixens helt som de ønsket. Til slutt endte kampen 5-3 til NHHI Vixens som tok to av to seire i første runde av Bergenscupen. En god ledelse å ta med seg videre til neste runde som spilles 31. okt -1. nov.

– Vi jobbet skikkelig bra idag og da er det ekstra deilig å vinne. Dette gir et veldig bra utgangspunkt til Bergen Challenge og da er alle dødsmotiverte videre. Det er artig at alle de nye får prøvd seg samtidig som vi går seirende ut av denne helgen, avslutter NHHI Vixens Lisa Blakstad Dahl.

Kommentarer