This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Fight Festival ble fredag kveld arrangert på Bergen Internasjonale Kultursenter for fjerde gang. Arrangementet har som mål å la Bergensbaserte utøvere gå kamper i ulike kampsporter, deriblant boksing. Omtrent halvparten av utøverne var britiske, og det var høyt lydnivå og god stemning blant publikum hele kvelden.

— Fight festival is a celebration of all martial arts, forteller initiativtaker for arrangementet, Mathew Charles Turner.

Ikke nervøs

Hansen har drevet med boksing av og på siden ungdomsskolen, og forteller at han har hatt en aktiv oppkjøringsperiode på rundt to måneder i forkant av denne kampen.

— Jeg er ikke så aktiv lengre, så når jeg først får en kamp har jeg fullt fokus på den i forkant, medgir 23-åringen.

På spørsmål om han er nervøs svarer han at han er mest redd for å ikke få vist det han kan.

— Jeg er ikke nervøs eller redd for å skade meg. Det verste er hvis man virkelig blir sliten og ikke får til noe som helst. Nå er jeg mest klar for å komme i gang og få det overstått.

En lett match

Engelskmannen Matthew Love skulle vise seg å bli en lett match for Hansen. Et velrettet slag førte til at han etter kort tid vant på teknisk knockout, hvilket innebærer at Love måtte trekke seg fordi skader han ble påført under kampen gjorde det at han måtte bryte.

— Det gikk lettere enn forventet. Jeg følte jeg kunne fått vist litt mer, det kunne godt ha vart litt lenger, men jeg er fornøyd, sier Hansen.

Gode nyheter for norske boksere

Regjeringen fremmet fredag et forslag om at forbudet mot proffboksing i Norge skal oppheves.

— Regjeringen ønsker å legge til rette for at profesjonell boksing kan utøves i Norge. Oppheving av proffbokseloven er en forutsetning for å oppnå dette, sier kulturminister Thorhild Widvey i en pressemelding.

En oppheving av proffbokseloven vil innebære at profesjonell boksing blir regulert av knockutloven og den tilhørende knockoutforskriften i likhet med andre kampaktiviteter som tillater knockout.

— Regjeringen mener at utøvelse av profesjonell boksing bør skje innenfor rammen av et enhetlig nasjonalt regelverk som ivaretar grunnleggende sikkerhetskrav til aktiviteten. En samordning av lovverket vil være klargjørende og vil sikre at alle kampaktiviteter som tillater knockout behandles på grunnlag av samme regelverk, sier statsråd Widvey.

Hansen mener dette helt klart er et steg i riktig retning.

— Det er positivt for sporten dersom dette er tilfelle. Det er likevel viktig at slikt foregår under trygge og kontrollerte forhold for å unngå skader og farlige situasjoner. 

Usikker på boksedrømmen

Selv om Hansen denne kvelden fikk vist at han har det i seg er han skeptisk til å satse på proffboksing for fullt.

—For meg blir boksing en hobby som jeg bruker for å utfordre meg selv fysisk og mentalt. De som skal lykkes med denne idrettten på et høyt nivå, må være ekstremt motivert og villige til ofre mye av tiden sin. Kanskje særlig i et land som Norge hvor vi er vant til å stå med begge beina i komfortsonen, blir det ekstra vanskelig å satse på en tøff idrett som boksing. Vi kan relativt lett skaffe oss jobb og fast inntekt, og da må man virkelig ville det for å kunne lykkes.

Han forklarer at dette kan være noe av grunnen til at boksere som kommer fra fattigere deler av verden ofte lykkes i større grad.

— For dem kan boksing være en vei bort fra fattigdom og trange levekår. For meg som driver med dette på si stiller tingene seg annerledes. Det forblir nok en hobby enn så lenge, avslutter han. 

 

NB: Norges bokserforbund eller en av deres medlemsklubber har ingenting med dette arrangementet å gjøre.

Kommentarer