This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Onsdag 24 september fikk Veronica Gjesteland en telefon fra politiet. Beskjeden var at de hadde funnet noen brev som tilhørte henne i etterforskningen av en annen sak.

– Jeg ble litt sjokkert, jeg har ikke bodd her lengre enn en og en halv måned. Jeg hadde hørt at det hadde vært flere innbrudd her tidligere, og regnet med at det var satt i gang tiltak, sier en fortvilet Gjesteland.

Gjesteland var mer forberedt på at sykkelen skulle bli stjålet, ettersom det har vært over 50 tyverier etter åpningen av boligene.

Rikke Bruland, politiførstebetjent ved tyveri- og brannavsnittet i Bergen forteller at det ikke er satt i gang noe etterforskning rundt saken.

– Dette er brev som er funnet under en annen etterforskning. Vi har tatt bilder av brevene og sendt de til riktig adresse. Brevene var ikke åpnet og i en fin tilstand, forteller Bruland.

Dårlig kommunikasjon

Gjesteland føler ikke at SiB ivaretar beboerne og mener ledelsen i SiB bolig kun tenker på bygget.

– Jeg føler kommunikasjonen går en vei, vi klager, og så skjer det ingenting, sier hun.

Direktør i SiB bolig, Stein Ove Halhjem innrømmer at det er et belastet område, men forstår ikke anklagene om tyveri av brev.

– Det er ingen av postboksene det er gjort innbrudd i. Det er ingenting som er ødelagt og alt er i orden.

Vurderer sikkerhetstiltak

SiB bolig har diskutert med de andre naboene i området om de skal sette inn flere sikkerhetstiltak, men foreløpig blir det med det de har.

– Vi har sikkerhetsvakter på plass, både synlig og ikke fult så synlig. I tillegg er vi innom jevnlig og sjekker området, og vi kan bekrefte med en gang at noe innbrudd har det ikke vært.

Gjesteland mener at sikkerheten ikke er god nok. Og hvis den er god nok så føles det ikke slik.

– Jeg hadde satt pris på mer synlig sikkerhet. Akkurat nå vet vi ikke om det er noe tiltak i det hele tatt. Jeg tror det ville hjulpet med kamera, da vil det ikke bli så lett å gå inn å ta post uten å bli merket, sier hun.

Flytting et problem

Halhjem trekker frem problemet med at studenter som flytter fra ikke melder om flytting. Da vil posten fortsette å komme, og det vil bli problematisk for postmannen å finne riktig adresse.

– Det er selvfølgelig trist med alle tyveriene, det kunne jo vært min sykkel som blir stjålet, avslutter Halhjem.

Posten tar ikke skylden

Knut Digranes i Posten ønsker å oppklare problemet, men kan ikke forstå at det skal være postbudene som legger brevene fra seg på gulvet.

– Budene står inne bak postboksene og er aldri inni selve postrommet.

Han mener likevel at dette er alvorlig og ønsker bedre rutiner.

– Er det bankkort og slikt som kommer på avveie så er det jo ganske alvorlig. Det første tiltaket er vel at studentene ikke må legge posten der ute, men dytte det inn igjen slik at postbudet ser det neste gang.

Gjesteland aksepterer at posten går inn andre veien, men mener at hvis de går inn i hovedrommet så er også de delaktig i problemet.

– Det er provoserende at det er vi som må ta ansvar for at bygget ikke er i orden, avslutter Gjesteland.

Kommentarer